Roy and the Devil’s Motorcycle + Monster Youth + Gglory

deel een rit op carpool.be

za 03.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Gglory
(be)

21.00
Drie snedige, aanstekelijke tracks op hun vi.be-profiel: meer hadden de nieuwelingen van Gglory uit Koksijde niet nodig om een stek te versieren op de openingsavond van ons nieuwe seizoen!

Hun bio telt voorlopig drie woorden: pussy, coke & violence. Mogen we er nog drie aan toevoegen? Welaan: young, loud & snotty! Gglory serveert u vanavond smerige, luide, hitsige punk meets garagerock mét attitude. Kom dat zien!

 • Facebook

  https://www.facebook.com/pages/GGLORY

Monster Youth
(be)

21.45
Monster Youth is de nieuwste aanwinst in de Belgische garagerockscene. Met trots presenteren ze vanavond hun kersverse debuutplaat ‘Lost Dream, Cool Fire’, uit op Fons Records.

Keet schoppen en onweerstaanbare melodieën in je hoofd planten: dat is de missie van Monster youth! De songs zijn ontstaan op een akoestisch gitaartje in de slaapkamer van songschrijver Pauwel De Meyer – die op het podium met zijn vierkoppige band ontpopt tot de enigmatische frontman Zarkan Mehillab.

Eerste single ‘Boredom Of Life’ viel al in de smaak bij Focus Knack, 22 Tracks en Indiestyle. Die besluiten allemaal unaniem: Monster Youth staat garant voor een geflipte ritmesectie, verpletterende gitaarerupties en een mooie toekomst.

 • Facebook

  https://www.facebook.com/monsteryouthofficial

 • Youtube

  Monster Youth – Boredom of Life

Roy and the
Devil’s
Motorcycle
(ch)

22.45

Drie broers, drie gitaren en één drummer: Roy and the Devil’s Motorcycle brengt hitsige, onstuimige bluespsychedelica à la Acid Mothers Temple, Sonic Boom/Spectrum, Black Lips en Disappears.

1991: Tussen de boeren en koeien in het Zwitsers bergdorpje Oberdiessbach vinden we een troep pissige tieners: de drie broertjes Stähli gorden de gitaren om en komen via Velvet Underground en oude blueshelden als Elmore James en Lightning Hopkins terecht bij de psychedelica van Spaceman 3 en 13th Floor Elevators. Liefde voor geniale gekken brengt hen zelfs tot bij Lee ‘Scratch’ Perry, wilde experimentalisten als Red Krayola en de avant-noise van The Godz.

Enkele prille singles komen op tafel terecht bij Voodoo Rhythm Records, het Zwitserse huis van vertrouwen dat vaste 4AD-klanten Bob Log III en Lightning Beat-Man herbergt. Debuutplaat ‘Forgotten Million Sellers’ (’98) groeit uit tot een cultklassieker. Door vakkundig gebruik van chemicaliën, paddo’s en de juiste kruiden breidt de band in de jaren nadien haar horizon uit: na waanzinnige shows met Black Lips, Disappears en Martin Rev van Suicide valt hun tweede worp ‘Tell it to the People’ (uit 2012) zéér in de smaak bij J. Spaceman van Spirit​ualized die de band prompt uitnodigt voor een Europese tour.

De tijd is méér dan rijp voor Roy and the Devil’s Motorcycle! Psychedelica zit in de lift, en na shows op het hippe Liverpool Psych Fest verlaat de band voor het eerst de Zwitserse homestudio: voor hun nieuwe plaat duiken ze de studio in met niemand minder dan Tony ‘Doggen’ Foster (van Spirit​ualized) in Nottingham. Verwacht u aan een volledig tijdloze en tegelijk érg eigentijdse potje attitude, energie, reverb, distortion en harmonieën!

 • Facebook

  https://www.facebook.com/pages/Roy-the-Devils-Motorcycle

 • Youtube

  Roy And The Devil’s Motorcycle – Tino Frozen Angel