Shakedown Tim & the Rhythm Revue

deel een rit op carpool.be

vr 06.07.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Het concert begint om 22:00 | ► | ► |

openlucht concert @ 4AD

We zenden vrijdag de kwartfinale van het WK voetbal (Brazilië – België) uit op groot scherm, waardoor het concert van Shakedown Tim & The Rhythm Revue een uurtje later begint dan gepland: om 22 u. i.p.v. 21 u.

Shakedown Tim & the Rhythm Revue
(be)

The blues and nothing but the blues. Met de authentieke sound van een vintage fat body gitaar, vette saxlijnen, een strakke ritmesectie en diepe bassen heeft Shakedown Tim & the Rhythm Revue alle ingrediënten in huis voor een memorabele muzikale reis naar het Zuiden van de V.S.

Shakedown Tim & the Rhythm Revue bracht dit voorjaar de tweede plaat Shakedown’s Th’owdown uit op het label Rhythm Bomb Records. De Amerikaanse blueslegende James Harman tekende in als producer en houdt de mondharmonica aan zijn lippen op enkele nummers. Ook zangeres Kathleen Vandenhoudt en rasmuzikant Gene Taylor (pianist) werkten mee aan Shakedown’s Th’owdown.

De plaat klinkt alsof ze in de vorige eeuw werd opgenomen aan de oevers van de Mississippi en werd uitgebracht in Chicago. De teksten met humoristische knipoog herinneren je aan het hedendaagse karakter ervan en bevestigen de kwaliteiten van frontman Tim Ielegems als songwriter.

Net als het fel gesmaakte debuut Hard to catch (2016) bestaat de plaat uit een gevarieerde mix van aanstekelijke home blues, uptown jump, r&b, Memphis boogie, swing, mambo en rock-’n-roll. Shakedown Tim & the Rhythm Revue verkent alle uithoeken van de blues en mikt daarbij – met succes – op de heupen én het hart van het publiek.

Live maakte het kwartet al furore op de gerenommeerde podia van Missy Sippy (Gent), De Vooruit, Gentse Feesten, Moulin Blues Ospel (Nederland), Monsters Hot Rockers (Frankrijk) … en op 6 juli doen ze dat in Diksmuide! Het concert van Shakedown Tim & the Rhythm Revue zorgt alvast voor een warme start van jouw zomer.

  • facebook

    Facebookpagina Shakedown Tim & the Rhythm Revue

  • website

    Website Shakedown Tim & the Rhythm Revue