Shilpa Ray + Mattiel

deel een rit op carpool.be

ma 15.07.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Mattiel begint om 20:30 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Mattiel
(us)

Amy Winehouse op visite bij The White Stripes of Nancy Sinatra meets The Black Keys. Mattiel maakt catchy retro rock-‘n-soul, gedragen door de waanzinnige zang van een frontvrouw met ballen aan haar lijf. Alstublieft! 

Mattiel Brown werd grootgebracht met het werk van Donovan, Peter Paul and Mary en The Monkees op het geïsoleerde platteland van Georgia. Ze verhuisde naar Atlanta waar ze in contact kwam met de muziek van onder meer Screamin’ Jay Hawkins, Marc Bolan en Jack White.

Deze Amerikaanse schone is illustratrice en grafisch ontwerpster en een relatieve newbee in de muziekscene. Niettegenstaande klinkt ze als een doorwinterde zangeres en lijkt ze met een tijdmachine gekatapulteerd uit de jaren zestig naar 2019. Dat ze kwam bovendrijven, kan haast niet anders met zo’n bijzondere stem.

Ze krijgt de gepaste ondersteuning van Randy Michael en Jonah Swilley (Black Linen) op drums en gitaar. In 2018 baarde Mattiel na negen maanden arbeid het selftitled debuut op het befaamde Burger Records (Ty Segall, Black Lips). Het debuut telt twaalf tracks, met elk een eigen feel en de schelle vocals als verbindende factor. Zo ontpopt Mattiel zich op Baby Brother als soulkoningin, wat verwijzingen naar Amy Winehouse en Nancy Sinatra oplevert, en doet Whites of their Eyes denken aan de lo-fi blues-/garagerock van The Black Keys en retrokid Jack White – met wie ze al mocht touren. Count Your Blessings kan dan weer dienen als de perfecte soundtrack voor een Tarantinofilm, volgens Louder Than War.

Haar grafische achtergrond en het creatieve plezier dat daarmee hand in hand gaat, is te zien in de bijzondere videoclips van Mattiel. Ga zeker eens een kijkje nemen op YouTube!

Mattiel mocht reeds uitblinken op de podia van Best Kept Secret, London Calling en Primavera (Barcelona én Porto) en doet dat ongetwijfeld ook midden juli in Diksmuide!

Shilpa Ray
(us)

Shilpa Ray is een woeste, vuurspuwende cycloop. Ze verpulvert alles op haar pad – grote steden, kleine dorpen en kinderdromen. Ze staat gewapend met haar harmonium met het ene been in de punkrock en met het andere in de burleske goth rock. En ze beschikt over een oerschreeuw die haar vergelijkingen oplevert met Patti Smith en Nick Cave.

One of the most phenomenal things I’ve seen in a long time. She’s going to be huge!’ Niet onze woorden, maar die van Nick Cave! Shilpa Ray was de enige support act tijdens Caves Europese tour in 2013. Need we say more?

In 2015 stond ze op ons podium met de plaat Last Year’s Savage (Northern Spy Records) onder de arm. Daarop hekelt ze het machismo van de rockwereld: ‘My dick’s bigger, my breasts are thicker, whatever power means.’

Twee jaar later brengt ze op hetzelfde label haar tweede lp Door Girl uit. Geïnspireerd door haar job als door girl in de New Yorkse bar Pianos, bezingt deze geboren artieste met perfecte imperfectie zowel het duistere nachtleven als een spannend avondje uit. Een rollercoaster van emoties, met wederom een duidelijke boodschap: ‘Girls are Free’.

Dit is Sturm und Drang, gegoten in een jeremiërende weeklacht. Zalvend én angstwekkend eerlijk, tegelijk. De unieke sound met harmonium in combinatie met haar bijzondere zang overtuigt. Met reden nodigen wij Shilpa Ray nogmaals uit in onze club. Dikke aanrader!