Spidergawd + Woodland

deel een rit op carpool.be

za 11.03.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Woodland begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Woodland
(no)

Woodland is een diep bewaard geheim afkomstig uit de Noorse fjorden van de muzikale studentenstad Trondheim. Het vijftal presenteert ons eigenzinnige rock-‘n-roll met een vleugje blues, die doet denken aan het solowerk van Jack White. Een verse vangst te ontdekken in 4AD!

Op zoek naar het ongepolijste en oprechte, kwamen de vijf mannen van Woodland in 2011 samen in de underground jazz- en rockscene van Trondheim. Met hun debuutalbum slaagden ze erin de koude Noorse winter van 2014 een beetje te verwarmen. Ze toerden ermee heel Noorwegen rond en werden met gejuich onthaald. Als supportact van Spidergawd en met een nieuw album in het vooruitzicht, is het nu ook de beurt aan meer zuiderse gelegen gebieden in Europa en dus ook aan ons.

Woodland hanteert als handelsmerk volgende slagzin: “Dirty and right-in-the-face music influenced by American delta blues.” De muzikanten interpreteren de Amerikaanse delta blues op hun eigenzinnige manier. Bij het luisteren naar hun eerste album kun je invloeden ontwaren van muzikale blueshelden uit de jaren ‘30 Robert Johnson en Son House afgewisseld met invloeden van de intensere rock uit de jaren ’70. Woodland wisselt af tussen hard en zacht, waardoor je gedachten ook kunnen afdwalen naar recentere artiesten als Seasick Steve, Daniel Norgren (bij ons op het podium in 2016) en Jack White.

Zowel off- als online is de muziek van Woodland moeilijk te vinden, een reden te meer om deze opkomende band te ontdekken in 4AD! Wij horen alvast dat de mannen uit het goede muzikale hout zijn gesneden!


Spidergawd
(no)

Gewapend met gitaar, bas, drums en –u leest het goed, een saxofoon- bombardeert Spidergawd u frontaal met hun petroleumgeïnfuseerde bluesgebaseerde rock uit Vikinghoofdstad Trondheim. Vier Noorse beesten, waarvan twee parttime Motorpsycholeden, bespringen als rocktitanen het podium en laten u gegarandeerd verwilderd achter!

Een freaky soundscape van Jerry ‘Grateful Dead’ Garcia zorgde voor de bandnaam, een vettige portie rock-‘n-roll is wat de Noren van Spidergawd u schenken. De motoren van Spidergawds groovy bluesrock worden aangedreven door bassist Bent Sæther en drummer Kenneth Kapstad, de meedogenloze ritmetandem van Motorpsycho. Frontman Per Bortens testosteroncharisma en ranzig uithalende stem en de loodzware jazzy bariton-saxofoonlijntjes van Rolf Martin Snustad zorgen voor de nodige dosis waanzin.

Spidergawd is een heerlijk doorjakkerende orgie van stonerrock à la Kyuss, de trashblues van John Spencer, seventies arenahardrock (denk Thin Lizzy), de protopunk van een MC5 en The Stooges, met nog een likje psychedelica als toetje erbovenop.

Na hun tittelloze debuut in 2014, hun nog gemenere opvolger II (2015), brengt Spidergawd hun derde album in het voorjaar van 2016! Kortom, een must-see voor al wie zweert bij de oerkrachten van down and dirty rock!