Spit Fox + Manwhore

deel een rit op carpool.be

vr 12.06.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Manwhore
(be)

Manwhore: de naam geeft het niet onmiddellijk weg, maar toch is dit een band die de coolness en de finesses uit de sixties – met bijhorende cocktails en vette wagens – muzikaal perfect weet te belichamen.

Het vijftal, met zanderige roots in onze kuststreek, heeft sinds z’n ontstaan in 2009 al een behoorlijk indrukwekkend parcours afgelegd. Zowel op plaat als live hebben ze ontegensprekelijk een eigen sound ontwikkeld waarin groovy gitaren, afgetrainde drums en rauwe vocals de plak zwaaien.

Deze avond komen ze hun allereerste full album voorstellen. De plaat komt er na vijf jaar zorgvuldig wikken en wegen, schrijven en schaven en kreeg dan ook toepasselijk de (voorlopige) titel Kill Your Darlings mee. De geruchten gaan dat ze zich voor deze eerste worp door heel wat schoon volk zullen laten omringen.

Een deel van de nummers behoort al sinds jaar en dag tot het vaste live repertoire van de band, dus dat belooft – naast smullen voor de fans – sowieso een potje knallend vuurwerk en goedgeolied lawijt te geven. Manwhore zal je met klasse verleiden, zoals alleen echte heren dat kunnen!

Spit Fox
(be)

Spit Fox is deels ontstaan uit de assen van het onvolprezen en uit Westhoekklei opgetrokken Gurt Goatbuck. Hoewel het trio brutale jonge helden intussen in Gent resideert komen ze deze avond hun roots nog eens verdedigen voor wat hun allereerste West-Vlaamse show wordt.

Verwacht je aan een oorvijg van jewelste met een hoofdrol voor lekkere en metdistortion vervuilde gitaarriffs, bevlogen drum- en baslijnen en een zanger die als vanouds de ziel uit zijn lijf schreeuwt. Hoewel de groepsleden toen net uit de luiers waren, loeren toch flink wat early nineties invloeden van achter de hoek.

De morsige songs sluipen op sluwe wijze je oor binnen, om zich vervolgens in je hoofd te nestelen met de intentie om er lang te blijven hangen. Benieuwd hoe dit allemaal live gaat klinken? Reserveer alvast je ticketje voor deze unieke Westhoekdubbel!