Stilll

deel een rit op carpool.be

zo 29.08.2021

| ► deuren open: 15:30 uur / Stilll begint om 16.00 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Stilll
(Be)

Mirko Banovic en Pieterjan Vervondel smeden een band… STILLL wordt onder de doopvont gehouden en wij staan maar al te graag op de eerste rij.

Als Pieterjan Vervondel, de drummende helft van het ter ziele gegane Madensuyu, en Mirko Banovic, de bassende linkerhand van Arno, Tjens Matic, Arsenal, PJDS, FES – Boggamasta, Wicona airbag, P4P, S.w.a.n., Moondog project, Modderhed (en ga zo maar door), muzikale plannen smeden, dan spitsen wij bij 4AD de oren.

Madensuyu hield ons 25 jaar lang in de ban. Compromisloos, integer en intens bouwden zij aan een eigenzinnig en meesterlijk parcours in het spanningsveld tussen noise, melodie en experiment. Pieterjan Vervondel en partner Stijn Ylode De Gezelle creëerden een geheel eigen muzikale taal, waarmee ze maar liefst zes keer op het 4AD-podium stonden. In 2018 nam de band afscheid van het podium. Maar het bloed van drummer Pieterjan Vervondel, ook gekend als acteur en muziekcoördinator geweest tijdens TAZ, kruipt waar het niet gaan kan. En dus mag Vervondel voor de zevende keer het 4AD-podium betreden.

Deze maal zien we hem echter aan het werk met een nieuw project, en een nieuwe metgezel. Enter Mirko Banovic, bassed in Belgium, die een heel divers en interessant parcours kent. Hij nam de bas ter hand bij eindeloos veel projecten en bands: van Jane Birkin tot An Pierlé, van dEUS tot Adamo. Het meest gekend is hij als wingman bij Arno en Tjens Matic. Maar Banovic creëerde evenzeer muziek bij theatervoorstellingen als De Drumleraar en Soeur Sourire, of nam hij deel aan experimentelere projecten zoals een samenwerking met Berlinde Deman (Vooruit, 2021).

Voorlopig is hun samenwerking gehuld in nevelen van mysterie, maar deze twee klasseartiesten hebben meer dan de juiste geloofsbrieven in de hand. We wachten in STILLLte tot 29 augustus.