Try-out STUFF.

deel een rit op carpool.be

do 06.04.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / STUFF. begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Stuff. komt naar 4AD Diksmuide
STUFF.
(be)

Vijf hypertalenten die samen een avant-gardistische stijlencocktail van jazz, electronica, funk en hiphop produceren. Atypische muziek door atypische muzikanten, die aan de top van de Belgische livescene staan. Trots stellen we ze een tweede keer aan u voor: STUFF.

Het Antwerps-Gentse vijftal bestaande uit kungfu drumgod Lander Gyselinck (LABtrio), meesterbassist Dries Laheye, ‘blaaskaak extraordinaire’ Andrew Claes op Electric Wind Instrument en saxofoon, keyboardvirtuoos Joris Caluwaerts (Zita Swoon, Magnus) en topturntablist Mixmonster Menno, zijn meer dan de optelsom van hun verschillende muzikale referenties. STUFF. zit in de invloedssfeer van de ijle jazzy elektronica van Amon Tobin, de postrockjazz van Tortoise, de jazzfusion van wijlen Marc ‘Telex’ Moulin en de cut-ups van Flying Lotus. Maar bovenal vormt STUFF. een band die heerlijk virtuoos zichzelf is én blijft. De Gentse outer space band plaatst alle genres onder hoogspanning, verandert vaker van ritme dan een hyperkinetische poedel en samplet, blaast en perst er nog een rits onbestemde unheimliche geluiden doorheen. Op onnavolgbare wijze slaagt STUFF. erin om unieke nummers te maken, die steeds opnieuw blijven fascineren. En het beste van dit alles: ze schotelen ons nieuwe stuff voor op hun tweede plaat ‘Old Dreams New Planets’ (release 28 april 2017)! Ze stonden al op de podia van Gent Jazz, Pukkelpop , Couleur Café en Les Ardentes. Vooraleer ze deze keer aan boord stappen van hun tourbus, houden ze halt in 4AD met een try-out.

STUFF. is bedwelmend, overrompeld, beklijvend… Maar bovenal groovet STUFF. zoals jazz behoort te grooven: promiscue, hypernerveus en waanzinnig strak!