Daisuke Tanabe + STUFF.

deel een rit op carpool.be

za 13.02.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Daisuke Tanabe
(jp)

21.00

Voormalig kunststudent Daisuke Tanabe neemt je mee diep onder water naar een geluidsuniversum zwevend tussen hiphop, elektronica, folk en jazz. De Japanse artiest maakt hedendaagse, radicale en uitdagende muziek, die nog het meest aanleunt bij Flying Lotus, Gonjasufi of Aphex Twin.

 

Tijdens zijn langdurig verblijf in de UK werkte Tanabe onder meer samen met de Britse producer Kidkanevil (Gerard Roberts). Hun project, Kidsuke, ontvoerde de luisteraar op een trip waar kinderherinneringen en film noir elkaar constant verstoorden. Na zijn avonturen in London, waar Tanabe naam en faam verkreeg als producer, keerde hij terug naar Tokyo waar hij zijn eigen droomwereld verder uitbouwde.

Daisuke Tanabe maakt hoogst individuele geluidsuitvindingen die een variatie aan stijlen, van hiphop tot elektronica tot avant-garde, omarmen en creëert hiermee een unieke mix van meedogenloze en hoogst verleidende muziek. Tanabe’s laatste plaat ‘Floating Underwater’ is een klankenuniversum, gelegen tussen de planeten hiphop, techno, folk en jazz, maar waar het intieme, gelegen op een bed van electronica en Intelligent Dance Music, steeds centraal blijft.

Bevreemdend, eclectisch, anders, maar intens aanlokkelijk… Open je geest en laat je meedrijven op de tonen van Daisuke Tanabe naar een Japans wonderland.

STUFF.
(be)

22.00

Vijf hypertalenten die samen een avant-gardistische stijlencocktail van jazz, electronica, lounge en hiphop produceren. Atypische muziek door atypische muzikanten, maar ze zorgden wel voor het meest groovy feestje van de jongste Pukkelpop-editie. 4AD proudly presents: STUFF.

 

Het Antwerps-Gentse vijftal bestaande uit kungfu drumgod Lander Gyselinck, meesterbassist Dries Lahaye, ‘blaaskaak extraordinaire’ Andrew Claes op EWI ( Electric Wind Instrument; >merci Hubert<) en saxofoon, keyboardvirtuoos Joris Cauwelaerts en topturntablist Mixmonster Menno zijn meer dan de optelsom van hun verschillende muzikale referenties. STUFF. zit in de invloedssfeer van de ijle jazzy elektronica van Amon Tobin, de postrockjazz van Tortoise, de jazzfusion van wijlen Marc ‘Telex’ Moulin en de cut-ups van Flying Lotus. Maar bovenal vormt STUFF. een band die heerlijk virtuoos zichzelf is én blijft. STUFF. vermengt op fabuleuze wijze jazz met hiphop en electronica, verandert vaker van ritme dan een hyperkinetische poedel en samplet, blaast en perst er nog een rits onbestemde unheimliche geluiden doorheen. Op onnavolgbare wijze slaagt STUFF. erin om unieke nummers te maken, die steeds opnieuw blijven fascineren (surf even naar Youtube en blijf –net als ons- trippen met een track als Event Horizon).

STUFF. is bedwelmend, overrompeld, beklijvend… Maar bovenal groovet STUFF. zoals jazz behoort te grooven: promiscue, hypernerveus en waanzinnig strak!