Tamikrest

deel een rit op carpool.be

za 18.12.2021

| ► deuren open: 20:00 uur / Tamikrest begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3.20 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

concert @ 4AD

Tamikrest
(ml)

‘A desert hosts us, a language unites us, a culture binds us’.  Verbonden door hun Touaregidentiteit, verkondigt Tamikrest wereldwijd de intense poëzie van de Tamasheq. Met hun stuwende hypnotiserende percussie en enigmatische vocalen, vertolken ze onbevreesd hun verhaal in de rebelse Ishumarmuziek, wat hen één van de meest interessante Touareg bands van dit moment maakt.

Tamikrest zijn dé vaandeldragers van de hedendaagse desert blues scène, geestverwant aan het legendarische Tinariwen en Ali Farka Touré. Stevig met Sahelzand gepeperde bluesy gitaarsongs, worden gefuseerd met Caribische klanken, reggae- en funkvibes, westerse rockmuziek, Afrikaanse en Arabische ritmes en zelfs Japanse invloeden tot een broeierig amalgaan. Tamikrest betekent ‘kruispunt’, dé perfecte naam voor een band die de waardes van hun tijdloze cultuur mixt met de geluiden en visies die ze onderweg, op de reizen tussen hun concerten, hebben ontdekt. Echo’s van dub, blues, psychedelica, funk en zelfs artrock worden naadloos verweven met de muzikale traditie van Touareg.

Hun jongste album Tamotaït, hun zesde worp ondertussen, kwam uit in volle lockdown. De band verloor héél veel inkomsten, maar een crowdfundingcampagne zette hen terug op de rails. Tamotaït betekent ‘hoop op een positieve verandering’, een prachtig credo voor het bizarre jaar 2020, waar corona, #blacklivesmatter maar voor Tamikrest zelf ook een uitzichtloze gewelddadige situatie in Mali de hoofdrol in spelen.

Dit wordt hun derde passage in 4AD, na indrukwekkende doortochten onder andere samen met Dirtmusic. Het wordt heet in de zaal met Tamikrest: een rebelse, passionele en intense band die je zo meeneemt naar de psychedelische hitte van een stoffige woestijn