Tape Cuts Tape + The Tone Zones + Ratzinger (feat. Mauro Pawlowski) + Mittland och Leo

deel een rit op carpool.be

za 28.03.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Tape Cuts Tape
(be)

Sinds 2010 creëert Tape Cuts Tape een interessant spanningsveld dat een gezamenlijke liefde voor improvisatie, groove en drones verraadt. Lost Footage is plaat nummer drie voor Rudy Trouvé, Lynn Cassiers en Eric Thielemans. Het trio balanceert er tussen ervaren en ontdekken, experiment en improvisatie, catchy melodieën en weidse, bezwerende soundscapes, barokke kamermuziek en een unieke mélange van dub, krautrock en lo-fi.

The Tone Zones
(be)

The Tone Zones is het instrumentale gitaarduo Elko Blijweert (o.a. Dead Man Ray en Gruppo Di Pawlowski) en Milan Warmoeskerken (Mittland och Leo). Hun titelloze debuut verschijnt begin maart. Daarop belijden ze hun passie voor de betere surfinstrumentals en elektronica. Naast eigen composities brengen The Tone Zones ook interpretaties van klassiekers van The Pyramids, The Ventures, The Shadows en – Antwerpse cultband avant la lettre – The Jokers.

no video

Ratzinger (feat. Mauro Pawlowski)
(be)

Matthieu Ronsse kennen we al als veelzijdig beeldend kunstenaar. Ook in Ratzinger staat hij in de vuurlinie en gaat hij verschillende muziekstijlen te lijf. Met schoon volk als Mauro Pawlowski en Elko Blijweert in de rangen hoeft het niet verwonderen dat deze gelegenheidsgroep behoorlijk anarchistisch en energiek uit de hoek komt, met inbegrip van explosieve drums en verscheurende gitaarriffs.

Mittland och Leo
(be)

Optimists is het langspeeldebuut van het Antwerpse synthpopduo Mittland och Leo. Joke Leonare (Jj funhouse, Nachtwinkel) en Milan Warmoeskerken (The Tone, Zones, Flying Horseman en Condor Gruppe) brengen herinneringen boven aan Stereolab, maar ook krautrock, soundtracks van zombiefilms tot zelfs kermisorgels. Ze produceren een elegante sound die verdomd lekker poppy en catchy in de oren ligt.