TaxiWars + Go March

deel een rit op carpool.be

wo 11.11.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Go March
(be)

21.00

De heren van Go March spuwen pulserende repetitieve songs met in elkaar vervlochten synths, gitaren en drums. Het futuristisch duivelsgebroed van ma Kraftwerk en pa Mogwai, op een eindeloze trip richting krautrockland.

Go March reist langs Lynchiaanse duistere snelwegen, tussen de haltes melancholie en hoop. Nagelbijtend, word je als luisteraar meegenomen op een bevreemdende, uitdagende en verwarrende kosmische trip.

Toetsenist Hans De Prins (Broken Glass Heroes en Shun Club), drummer Antoni Fosces (Meuris, Reena Riot en Statue) en gitarist Philipp Weies (Arno, Manngold en Intergalactic Lovers) laten je geloven dat het IJzeren Gordijn ergens dwars door de Scheldestad loopt. Met hun voeten in het krautrockmoeras van Harmonia brengt Go March de instinctieve, intuïtieve en gevoelsmatige ziel van voorgangers als Trans Am en Maserati, maar dan onder invloed van een adrenalishot elektronica. Bevrijd van gear sluts, genre-beperkingen en voorgekauwde ideeën over wat kan, wat niet kan en wat zou moeten, gaat Go March aan de slag, en na een eerste single Rise brengen ze dit najaar hun langverwachte debuut uit.

TaxiWars (be)

22.00

Saxofonist Robin Verheyen en Tom Barman slaan de handen in elkaar en introduceren TaxiWars. Als een droomvisioen geboren uit stomende jamsessies, brengt TaxiWars een eigenzinnige jazzinterpretatie die bruist, sist, swingt en groovet.

Op het titelloze debuut van TaxiWars staan twaalf heerlijk stuwende uptempo songs, waarop Barman zijn instantpoëzie rusteloos declameert. Gepeperd met de nodige dosis anarchie (dixit de dEUS-frontman op Gent Jazz) wisselden Barman en Verheyen, met recht en rede de meest gevraagde Belgische saxofonist, ideeën uit over sound en sfeer. In geen tijd stoomde Verheyen alle composities klaar en de spontaan neergepende woorden van Barman graaiden de noten en ritmes meteen beet. Met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre in de rangen, vormt TaxiWars een unieke symbiose van jazz en poëzie!

TaxiWars is scherp, gevat, punky en trashy… Jazz is anno 2015 springlevend, of om de gevleugelde woorden van Jules Deelder te herhalen: ‘jazz was / jazz is / jazz blijft’.