Teddy Dan & Irie Vibes Band + Soulfire Soundsystem ft. Jacob Delafan + Heavy Manners

deel een rit op carpool.be

za 09.05.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Teddy Dan & Irie Vibes Band
(jm/uk/be)

Teddy Dan is een ware discipel van wijlen Bob Marley. De Ethiopiër met Jamaïcaanse roots laat zich op het podium begeleiden door de stomende Irie Vibes Band. Zowaar een streekproduct met een wereldse draai!

Dat er in het West-Vlaamse Handzame wat beweegt op muzikaal vlak, is u wellicht niet ontgaan. Elke zomer wordt het dorpje overspoeld door reggae- en dubklanken, met dank aan het Irie Vibes Festival, dat door de jaren heen uitgroeide tot één van de toonaangevende reggaefestivals in ons landje.

Maar daar houdt het niet bij op. De jongens en meisjes van Irie Vibes beschikken naast een goed uitgeruste studio ook over een huiseigen begeleidingsband om u tegen te zeggen die zich ten dienste stelt van gewaardeerde internationale reggaeartiesten. Dit voorjaar strikten ze opnieuw reggaeveteraan Teddy Dan voor een Europese tournee. De Britse rootsproducer Jah Rej (Jah Works) zal de knopjes bedienen.

Teddy Dan werd geboren en getogen in Jamaïca. Na een reeks (muzikale) omzwervingen vestigde hij zich aan het begin van het millennium in het Ethiopische Sashamane, ook bekend onder de noemer Rasta Town. Sashamane is één van ’s werelds bekendste rastafari communities, de levensbeschouwing waar ook Teddy Dan een thuis in vond.

Teddy Dan deelde onder meer het podium met niemand minder dan Bob Marley en het al bijna even legendarische The Abyssinians (in 2013 nog op ons podium). Daarnaast werkte hij samen met reggaegrootheden als Black Slate, Misty in Roots, Denis Brown en Freddie McGregor. Teddy Dan treedt nog zelden op buiten Ethiopië, meteen een unieke kans om hem nog eens aan het werk te zien!

Soulfire Soundsystem ft. Jacob Delafan
(be)

Soulfire zendt zijn zonen uit! Het Veurnse exotische indoor festival (dit jaar op 31 oktober) levert huis-dj Jacob Delafan aan, goed voor een portie stevige reggae vibes voor en na het concert.

Heavy Manners
(be)

A true! When the beat is steady an’ the manners are heavy!
Blast off on a Roots Rocket Ship commanded by Whosowhats through the galaxy of early rocksteady, skinhead & roots!
Instrumentals, lovers & covers… And heavy, heavy manners!
A true!