Tel Aviv On Fire

deel een rit op carpool.be

za 14.08.2021

| ► deuren open: 21:30 uur / Tel Aviv On Fire begint om 22.00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Tel Aviv On Fire
(Il)

Een decennialang conflict luchtig uitvergroten, de regisseurs van Tel Aviv On Fire doen het met souplesse. Tijdens de derde openluchtfilm volgen we Salam, een productieassistent bij Palestijnse soapserie Tel Aviv On Fire.

De Hebreeuwse vertaler pendelt dagelijks van zijn thuisstad Jeruzalem naar Ramallah. Daar komt hij steeds de vastberaden, Israëlische grenscommandant Assi tegen. Assi’s vrouw weet de soapserie te smaken en volgt steevast elke aflevering op televisie. Wanneer de grenscommandant ontdekt dat de dagelijkse passant voor de populaire serie werkt, waant Assi zich in de rol van scenarist. Romanticus Assi wil zijn vrouw namelijk een onvergetelijke verrassing bezorgen en smeedde daar het perfecte plan voor. Telkens wanneer Salam de grens wil oversteken, geeft Assi hem absurde verhaalwendingen mee voor de serie. Het resultaat is een dolkomische familiefilm die de puinhoop die sinds 1948 bestaat op een ludieke manier naar voren brengt.

Regie: Sameh Zoabi – Israël – 2018 – 97 min.