The BellRays + Drums ‘n’ Guns

deel een rit op carpool.be

wo 28.02.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Drums 'n' Guns begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Drums ‘N’ Guns
(be)

De ruwe bolsters van Drums ‘n’ Guns zoeven op hun Harley Davidson doorheen Amerikaanse woestijnlandschappen en pikken er americana, bluesrock, desertrock, stoner en garagerock op. Dit alles resulteert in een rijke, gevarieerde sound.

Drums ‘n’ Guns heeft zijn wortels in de stonerband Mogul, die wel eens met Kyuss of Queens Of The Stone Age werd gelinkt. Wanneer het vijftal uitgekeken was op de strakke structuren van stoner, stampten ze in 2012 hun nieuwe project uit de grond. Met Drums ‘n’ Guns slaan de West- en Oost-Vlamingen een nieuwe muzikale weg in die niet vast te pinnen is op een genre. Er is meer ruimte voor gevoel en warmte in de zang en er heerst een grotere betrokkenheid van alle muzikanten in het creatieproces, wat nieuw werk van oud onderscheidt.

Op het debuut Inanna (2016), getiteld naar de Soemerische godin van de oorlog en de liefde, horen we nu eens koortsachtig voortgestuwde songs à la At The Drive-In, dan weer country met een knipoog naar Mark Lanegan, maar ook snoeiharde rock onder goedkeurend oog van Josh Homme. Beïnvloed door Jack White, The Drones, Black Rebel Motorcycle Club, Motorpsycho, 16 Horsepower, Cult of Luna en Refused, blijft Drums ‘n’ Guns onuitputtelijk doorgaan. Het oogstrelende artwork van Mario Debaene fungeert als kers op de taart van dit prachtige debuut.

Hun muziek wordt (nog) niet gedraaid op de nationale radio, maar werd wel al opgepikt door gerenommeerde musiczines als Enola, Luminous Dash, Dansende Beren en het – helaas ter ziele gegane – tijdschrift RifRaf. Het vijftal wordt gedreven door een diepgewortelde muzikale passie en niet uit drang naar publiekelijke erkenning. Laat dat nu net iets zijn waar wij bij 4AD van houden!

The BellRays
(us)

Stevige garagerock met ijzersterke riffs, een flinke teug punk en een souldiva als frontvrouw; ziehier het knetterende recept van The BellRays!

The BellRays zagen 27 jaar geleden het levenslicht in Californië als duo. Toen nog met een focus op vintage r&b, vandaag uitgegroeid tot een kwartet met een rauwe punkattitude. Frontvrouw en podiumbeest Lisa Kekaula heeft een stem als een klok en die klinkt ook door in onder meer “Good Luck” van Basement Jaxx.

Het viertal laat zich niet zomaar in een muzikaal vakje proppen: ze brengen een vette mengelmoes van garagerock, punk, soul, blues en r&b en stampten het begrip “rock-’n-soul” uit de grond. Vergelijk het met Tina Turner op bezoek bij The Stooges of Aretha Franklin meets MC5!

The BellRays kozen voor al hun albums met volle overtuiging voor onafhankelijke labels en lappen hun laars aan ellenlange biografieën met de uitdrukking: “Biography schmiography!”. Iedereen mag zelf zijn mening vormen over hun muziek in plaats van te zoeken naar recensies of zich te baseren op statistieken en gewonnen awards. Google jezelf alvast een weg naar luistermateriaal, maar The BellRays is natuurlijk vooral een band om live te gaan zien. En dat treft: op 28 februari staan ze op ons podium!