The Blind Shake + Sects Tape

deel een rit op carpool.be

vr 12.05.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Sects Tape begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Sects Tape
(be)

The Guru en zijn vier apostelen, samen Sects Tape, doen het kot daveren met een ontvlambare mix van stripped-down garagerock, punk en surfrock. Vol overgave gaan deze muzikale relschoppers voor knalhard, luid en morsig. Wij zijn al volgeling, nu jij nog.

Sects Tape, gevormd door vijf maffe muzikanten uit ’s lands officieuze garagehoofstad Doornik, profileert zich als religieuze organisatie en geilt op roze. Dit vijftal, dat steevast in felroze KKK-kappen verschijnt op het podium, bracht onlangs het debuut ‘We’re All Pink Inside’ uit op het fijne Waalse independent label Rockerill. De plaat is ruw en rauw en schotelt elf korte songs voor zonder omwegen, zonder omkijken. Van keelklanken tot surf en pure punkpassages waarin drums de stuwende kracht vormen.

Denk aan een zware, ruige versie van Dead Kennedys, The Cramps op amfetamines of aan de weirde sound van het Noorse Turbonegro in zijn betere (begin)dagen (in 1998 in 4AD).

Reken op een wilde nacht waarin moshpits, crowdsurfing, rondvliegend bier en heel veel rook eerder regel dan uitzondering zijn. Sects Tape is het perfecte excuus om artistiek verantwoord het zwijn te komen uithangen! “Go to The Guru and he will love you!” Maar wees op je hoede: na het optreden ontsnapt immers niemand aan de zweterige liefkozingen van de gemaskerde voorman himself.

The Blind Shake
(us)

Hondsbrutale, oorverdovende en spaced out surfpunk, ziehier het testosterongedreven buitenaards recept van The Blind Shake. Wapen u alvast tegen rondspetterend zweet, een woedende zanger, catchy rechttoe-rechtaan songs met onmetelijk veel power en een drummer die volgens SF Weekly een Olympische medaille verdient.

Sinds 2007 laten frontmannen en broers Mike en Jim Blaha samen met boezemvriend Dave Roper onder de noemer ‘The Blind Shake’, vanuit Minneapolis tomeloze energie op u los. Ze brengen vettige lo-fi garage/punk/noise overgoten door een grote portie reverb op een tempo waartegen u zich op heden niet meer buiten de bebouwde kom mag voortbewegen.

Koppig en eigenzinnig is ook hun instrumentenkeuze, met gitaar, baritongitaar en drums. En dat werkt: de bariton van Mike is flexibeler dan een bas en genereert een dreigende ondertoon die doorklinkt in de muziek.

The Blind Shake trad reeds op in heel wat Noord-Amerikaanse bars en kelders, bracht zes platen uit en werkte samen met psychedelische noise legende Michael Yonkers. De muziek is voer voor fans van Oblivians (in 2009 in 4AD), Ty Segall (in 2010 in 4AD), Jay Reatard, The Sonics, OBN III’s en Thee Oh Sees (een anekdote: opper Oh See John Dwyer bracht hun plaat ‘Key to a False Door’ (2013) op zijn eigen label uit).

Hou u vast, want The Blind Shake zal als een rammelige windhoos voorbijrazen in Diksmuide, die alles verpulvert op zijn pad, de toeschouwer opzuigt in zijn eindeloze energie en ten slotte een smerig spoor van vernieling achterlaat.