The Como Mamas + Barely Autumn

deel een rit op carpool.be

vr 03.11.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Barely Autumn begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Barely Autumn
(be)

De charmes van frontman Nico Kennes doen menig vrouwenhart sneller slaan, maar ook de rasechte pop- en rockliefhebber blijft niet onberoerd door de verstilde pracht van Barely Autumns herfstige indierock. Muziek recht uit het hart!

Jarenlang hield Nico Kennes zijn muziek verborgen tussen de vier muren van zijn slaapkamer. Vandaag kunnen we opgelucht ademhalen, want binnenkort brengt de naar Brussel uitgeweken Leuvenaar onder de noemer Barely Autumn zijn debuut uit op het kwaliteitslabel Zealrecords. En daarmee schiet hij meteen recht in de roos.

De plaat werd geproducet door Wouter Vlaeminck (Raketkanon, The Guru Guru, Tomàn) en gemasterd door John Davis (Nick Cave, Led Zeppelin, Royal Blood). Voor het artwork deed de band beroep op de Luikse topfotografe Lara Gasparotto en dat is ook De Morgen in de rubriek Look Hoes Talking niet ontgaan. De pure beelden met een donkere rand zijn een perfecte weergave van de melodische melancholie die de hoofdtoon krijgt bij Barely Autumn.

De rauwe, emotioneel diepgaande songs van Barely Autumn doen denken aan Eels, Sophia, Strand of Oaks en Beck. Van timide, eerlijke ballads tot een ruigere alternatieve sound: de diversiteit waarmee het kwartet op het podium voor de dag komt, bekoort zowel pop-, indie- als rockliefhebbers. Het viertal werd opgepikt en met superlatieven overladen door Radio 1, De Standaard, 3voor12 en Indiestyle. Barely Autumn overtuigt live nóg meer dan op plaat en doet dat ongetwijfeld ook op 3 november in 4AD.

The Como Mamas
(us)

Als The Como Mamas hun keel openzetten, wordt iedereen met verstomming geslagen. Ze hebben het zeldzame talent om gospel te brengen zoals die bedoeld is: waarachtig, loepzuiver en direct. Verwacht je aan gospel uit de eredivisie, die je heupen niet onberoerd zal laten.

Ze zijn gezegend met een ontzettend grote longinhoud en hun stem galmt uren door. Deze stevige vrouwen zijn gospel met de paplepel ingegoten in Como (Mississippi), een dorpje op zo’n 80 kilometer van Memphis, waar het legendarische blues en r&b-radiostation WDIA in dezelfde periode grootheden B.B. King en Rufus Thomas grootbracht. Tijdens hun wekelijkse zondagse zangsessies in de lokale kerk, ontwikkelden deze dames van kindsbeen af hun moeilijk te evenaren zangtalent.

Hoewel gospel steeds meer zijn weg lijkt te vinden in de commerciëlere rangen van de popmuziek (Hozier, Rag‘n’Bone Man…), verkiezen wij de authenticiteit waarmee deze kerkmadammen een gevoel van eenheid en pure energie representeren. Hun warme keelgeluid en hemelse melodieën doen je al je zorgen vergeten.

De krachtige, ruwe stem van Esther Mae Wilbourn, de energieke spirituele vocalen van haar nicht Della Daniels en de diepe rustgevende stem van haar zus Angela Taylor, vormen de perfecte vehikels voor de rauwe a cappella gospel die ze sinds 2013 brengen. Voor de opnames van hun nieuwste plaat ‘Move Upstairs’ (Daptone Records) nodigden ze The Glorifiers Band uit, die het geloof en de vreugde in de muziek van The Como Mamas nog meer versterkt. Op 3 november staan ze dan ook mét band op ons podium! Amen!