The Ghost And You + Blank Realm

deel een rit op carpool.be

ma 07.07.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

The Ghost and You
(be)

Streekgenoten The Ghost and You trappen mee Stad Onderstroom 2014 af en ze doen dat niet met lege handen. Vanavond stellen ze hun kakelverse debuutplaat aan u voor!

The Ghost and You zag in oktober 2009 definitief het levenslicht, na vele jaren van omzwervingen in een zoektocht naar de juiste bezetting, de juiste sound en het juiste gevoel. De eerste twee jaar werkte de band keihard achter de schermen. Vanaf 2011 trad The Ghost and You uit de duistere coulissen van de rockscene, om voor het eerst het podium zelf in te nemen. En dat deden ze met veel goesting en overtuigingskracht, getuige hun sets in 4AD in 2011 op de Bunkermatinée en in 2013 als opener voor het Amerikaanse Houndmouth.
The Ghost and You citeert invloeden als Jeff Buckley, Radiohead en Echo and the Bunnymen, maar ook Villagers en Four Tet. Ze brengen naar eigen zeggen popmuziek verweven met rock, omzwachteld door een krachtige stem en gepresenteerd op een bedje van melodische gitaren en stuwende drums. Wie er de vorige keer niet bij was krijgt bij deze een herkansing om deze lokale helden aan het werk te zien!

Blank Realm
(au)

Blank Realm is een goed bewaard geheim helemaal uit Australië. Down Under worden ze geciteerd als ’s lands beste alternatieve live band. Reden te meer om eens een kijkje te komen nemen.

De groep uit Brisbane is al meer dan zeven jaar actief en evolueerde van obscure noise tot frisse en poppy songs op hun jongste plaat Grassed In (Fire Records). Grote gemene deler blijft het charmant rammelen van de gitaren en de weinig toonvaste vocalen à la Stephen Malkmus. Diens Pavement lijkt dan ook een uitstekend ijkpunt, maar ook de aan Sonic Youth schatplichtige voorliefde voor dissonantie en de speelse psychedelica van The Flaming Lips en Yo La Tengo zijn goeie referenties. De groep – een half familiebedrijf – bestaat uit broers Daniel (drum en zang) en Luke (bass), zus Sarah Spencer (synth en zang) en ‘spirituele broer’ Luke Walsh (gitaar).
“‘Grassed Inn’ is een steengoede plaat van een groep die je in de gaten moet houden. (…) Wie haalt hen naar België?”, aldus Focus Knack een tijdje terug. Dat is bij deze geregeld met een exclusieve en bovendien gratis show in 4AD!