The Wild Classical Music Ensemble + The Guru Guru

deel een rit op carpool.be

vr 15.01.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 5 € Korting / 7 € VVK / 9 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

The Wild Classical Music Ensemble (be)

21.00

Vijf personen met een verstandelijke beperking dompelen u, zonder enige remmingen, onder in een fantastische cocktail van punk, noise en free music. Ziehier het bijzonder gewaagde en wel héél gesmaakte recept van The Wild Classical Music Ensemble!

 

The Wild Classical Music Ensemble werd opgericht door vzw wit.h in november 2007 rond Damien Magnette, geluidsartiest en drummer. Al snel verzamelde hij vier artiesten om zich heen: Linh Pham, Johan Geenens, Rudy Callant en Kim Verbeke, later vulde Sebastien het ensemble aan.

Het muzikaal startpunt van de band ligt binnen de vrije improvisatie en experimentele muziek. Maar onder invloed van de punk- en rockriffs van gitarist Kim Verbeke evolueerden ze richting een ‘free punk noise rock hybrid’. Wars van alles brengt The Wild Classical Music Ensemble gedurfde en energetische songs, die hen al op podia brachten in Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Zwitserland. Hun tweede album ‘tapping is clapping’, kwam uit op 17 april 2015 op Born Bad Records.

Zet uw oogkleppen alvast wagenwijd open, want The Wild Classical Music Ensemble zet artiesten met een beperking op het podium, die willen en zullen losbreken uit de beperkingen van de hedendaagse muziek. Uitdagend, verfrissend en ongemeen boeiend!

  • facebook

    Facebook The Wild Classical Music Ensemble

  • website

    Official site The Wild Classical Music Ensemble

The Guru Guru
(be)

22.00

The Guru Guru ploegt als verwarde psychoten in de akkers van de noise, post-hardcore en mathrock. Genetisch verwant aan Sonic Youth, At the Drive-In en Melt-Banana, spuwen ze hun waanzin als een torpedo richting het publiek. Just another manic monster at 4AD!

 

Les 1, The Guru Guru mag niet te verward worden met de Duitse krautrockband (The) Guru Guru (hoewel ze beide een liefde voor atypische ritmes delen). Les 2, opgroeien in de fietsprovincie Limburg, staat blijkbaar niet garant voor een zorgeloze jeugd, zie ook Evil Superstars, El Guapo Stuntteam, Vandal X of The Rott Childs.

Enter The Guru Guru, geïnjecteerd met een flinke dosis mesjogge, gierend manische gitaren en een frontman wiens oogballen steevast achter in zijn kas rollen, knallen zij non-stop tijdens hun energetische live-sets. Op hun eerste EP, uitgebracht in april 2014 en hun 7 inch (daterend van oktober 2015) grossiert de band in intense songs die wemelen van de onverwachte wendingen, scherpe bochten en rusteloze tempowissels. Gewenteld door de modder van Sonic Youth, METZ, Pere Ubu, Deerhoof en The Mars Volta wordt de verstandsverbijstering bij The Guru Guru totaal (ten bewijze hun volledig misleidende song SPL). Als luisteraar blijf je tandenknarsend, op het puntje van je stoel achter, en weet je: deze band live zien is leven!

Na Pukkelpop, Rock Herk, Incubate en Sziget, staan deze jongens te trappelen –of eerder te stampen- om hun waanzinnig ding te doen in 4AD!