The Hangdog Hearts + The Prospects + Yawns

deel een rit op carpool.be

vr 06.06.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

The Hangdog Hearts
(us)

Verrassend DIY project van de Amerikaanse artiest Austin Sterling. Een mix van driftige folk, jengelende pop en suggestieve gospel, gevoed door donkere teksten.

The Hangdog Hearts zette ons aanvankelijk op het verkeerde been. Waar je zowel in naam als in sound een volwaardige groep zou verwachten, bleek het hier om het eenmansproject te gaan van de Amerikaanse muzikant Austin Sterling. Ironisch genoeg ontstond deze one-man-band vanuit een permanente frustratie om de juiste bandleden te vinden en die ook aan boord te kunnen houden. Sterling besloot om zijn oorspronkelijke muzikale visie te strippen tot de naakte essentie en zo werd The Hangdog Hearts versie 2.0 geboren.
We hebben hier niet te maken met de doorsnee bluesy/garage one-man-band, maar met een verrassende variant die uitpakt met een mix van driftige folk, jengelende pop en suggestieve gospel. Donkere en vertwijfelde filosofische en religieuze beschouwingen komen regelmatig om het hoekje kijken in de teksten, als ware de pen van David Eugene Edwards zelve er mee gemoeid.
The Hangdog Hearts is een zorgvuldig ontwikkeld DIY project en dat wil Austin Sterling het liefste ook zo houden. Hij is dan ook erg selectief in zijn samenwerkingen en in de plaatsen waar hij optreedt, om zo zijn eigen visie niet te compromitteren. Beroemd zijn interesseert hem maar matig, integere muziek maken en brengen des te meer. Hiervoor gebruikt hij alle vier zijn ledematen op zeer intensieve wijze. Gitaar, banjo, basdrum, snare, cimbalen en tamboerijn, hij verliest geen seconde het overzicht en mist geen beat. We lieten ons influisteren dat hij misschien zelfs extra muzikanten zou meebrengen voor deze eerste Europese tour. Ronduit indrukwekkend en voer voor liefhebbers van het rauwere en het gepassioneerde bluesy werk.

The Prospects
(be)

Limburgs bluesrocktrio met ex-leden van Drive Like Maria en The Sore Losers in de rangen. Leverden een plaat af vol groovy rootsrock, poppy melodieën en gepassioneerde vocals.

Helemaal uit Hasselt serveren wij voor u vanavond The Prospects. De band is gevormd rond charismatische frontman en getalenteerde songwriter Gord Achten (ex-Captain Fantastic). Na jarenlange muzikale omzwervingen richt die begin 2010 z’n eigen bluesrocktrio op, samen met bassist Marco Simoni (ex-Drive Like Maria) en drummer Alessio di Turi (The Sore Losers).
Eind 2012 blikken The Prospects een EP in, onder deskundig toezicht van producer Micha Volders (Little Trouble Kids, The Rott Childs, Fence). Het resultaat is Looking Good (FONS Records), een plaat die bol staat van de groovy rootsrock, poppy melodieën en gepassioneerde vocals. Het eerste full album komt uit in het voorjaar van 2014, maar als voorloper is er nu al de stomende single What Is Tomorrow, waarin pompende beats in de clinch gaan met knallende en heerlijk vette gitaren. Ook live heeft de groep ondertussen een uitstekende reputatie opgebouwd. Dit rockend en rollend collectief staat als een huis. De afgelopen maanden hebben The Prospects al heel wat straffe en goed onthaalde shows gespeeld in België en bij onze Noorderburen. Hou deze jongens zeker in de gaten, want ze gaan nog potten en andere huisraad breken!

Yawns
(be)

Yawns slaat met succes een brug tussen de psychedelische 60’s rock en haar hedendaagse erfgenamen. Voor fans van Tame Impala, Sleepy Sun en Ty Segall.

De jonge snaken van Yawns zijn amper één jaar actief maar kunnen nu al bogen over een quasi vlekkeloos parcours: Artist in Residence in Trix, finalisten in zowel Stubru’s Nieuwe Lichting als in Humo’s Rock Rally, begin dit jaar nog de support van niemand minder dan Conan Mockasin in de AB en tal van fijne reviews her en der in de Vlaamse media. Yawns slaat met succes een brug tussen de psychedelische 60’s rock en haar hedendaagse erfgenamen. Het Kempense viertal maakt bontgekleurde songs met een indrukwekkende sound die absoluut in niets doet vermoeden dat ze geboren werden na 1990. Fans van Tame Impala, Sleepy Sun, Flaming Lips en Ty Segall zullen dit zeker weten te smaken.