The Hickey Underworld + Vandal X

deel een rit op carpool.be

vr 23.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Vandal X
(be)

21.00

Vandal X, ongetwijfeld Vlaanderens luidste duo, bestaat 20 jaar!

De voorbije editie van Record Store Day (18/04) bracht de band ter ere van dit porseleinen jubileum een limited edition 7″ uit, handgenummerd in een oplage van 250 stuks. De eerste vinyl-release van de band ooit!

Vandal X heeft in al die jaren een vaste stek verdiend in de Belgische muziekgeschiedenis. Zestien jaar geleden namen ze als eerste Belgische band op met Steve Albini, waarna ze op verscheidene nationaal en internationaal befaamde festivals geprogrammeerd werden: ze tourden met bands als Fugazi, Barkmarket, Sonic Youth en Girls Against Boys.

Vandal X mogen we inmiddels beschouwen als één van de belangrijkste vaderlandse gangmakers van de twisted heavy rock, en peetvaders noemen van ‘s lands nieuwe generatie noiseterroristen als Raketkanon, Onmens en Blægger.

In oktober 2015 levert Vandal X een nieuw full album én nieuwe live show af!

The Hickey Underworld
(be)

22.00

The Hickey Underworld 2.0 is opgestaan en komt met hun nieuwe, derde plaat (het fantastische ‘Ill’) én nieuwe gitarist Tim Vanhamel stampij maken in Diksmuide!

The Hickey Underworld heeft absoluut niet aan kracht moeten inboeten door de genoodzaakte gitaarwissel (Jonas Govaerts moest zijn gitaar aan de wilgen hangen wegens gehoorproblemen). Dat bewezen ze vorige zomer op Pukkelpop: ‘Tim Vanhamel kende de weg, en voor we het wisten bloeide er iets moois in de Wablief?!’, dixit Humo.

THU is uitgegroeid tot één van de smerigste, heetste Belgische gitaarbands en belooft het Heilig Vuur te doen oplaaien met werk uit hun jongste plaat, én verder op te poken met al hun topsingles van weleer: ‘Future Words’, ‘Mystery Bruise’ en ‘Blonde Fire’. En dit alles in een double bill met Vandal X? Dat zal, euh, vuur geven!

“Psychotische porno in ‘Cold Embrace’, met Vanhamel die in elke strofe een nieuwe beroerte beleefde, een vlijmscherp ‘Blonde Fire’, en een ronduit triomfantelijk ‘Future Words’. Heel even was The Hickey Underworld de grootste groep ter wereld – dat het godverdomme tijd werd.” (HUMO)