The Nomads + Tom Holliston

deel een rit op carpool.be

vr 16.03.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Tom Holliston begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Tom Holliston
(ca)

Tom Holliston is geen onbekende bij 4AD. Maar liefst acht keer stond hij al op ons podium als gitarist bij drie verschillende bands: NoMeansNo, Hanson Brothers en Showbusiness Giant. Dit keer verwelkomen we deze Grote Meneer heel graag solo!

Solo stopt Tom Holliston de hybride en weerbarstige jazzcore en punk van NoMeansNo tijdelijk in de diepvries en grijpt hij met zijn akoestische gitaar naar de intieme rootsmuziekscene. Met Hanson Brothers en vooral Showbusiness Giant gaf hij zijn humoristische, rustigere zelf al bloot maar met zijn soloproject doet hij dat nog meer.

De Canadees groeide op in een muzikale familie. Zelf ontdekte hij zijn liefde voor muziek pas toen hij wegens een blessure niet naar school kon. Zijn passie ontvlamde met The Beatles en al vlug leerde hij The Rolling Stones, The Ramones en XTC kennen. Holliston wordt vaak vereenzelvigd met punk, maar zijn solowerk is onmogelijk te labelen. Na alle harde en onstuimige jaren keert hij de elektrische gitaar even de rug toe.

Ondertussen timmert de autodidact al een vijftiental jaar aan zijn solocarrière en bracht hij onder zijn eigen naam vier platen uit. Zijn alternatieve rocksongs zijn obscuur en speels en bevatten heel wat humor. Een aanrader!

The Nomads
(se)

Nog eens hoog tijd voor een portie puur authentieke garagepunkrock, dachten we bij 4AD. Met decennia ervaren vakmanschap en tomeloze energie staan The Nomads garant voor een uniek en tijdloos rockfeest!

The Nomads verdienen absoluut een plekje in de muziekgeschiedenisboeken. Het kwartet bracht een ware garagerock revival teweeg op Scandinavische bodem: zo beïnvloedden ze doorheen hun zevenendertigjarige (!) bestaan al heel wat bands in de Scandinavische garagepunk- en rockscene, zoals Turbonegro, Sator, The Hives en The Hellacopters.

Sinds 1981 vergaarden The Nomads een grote fanbase en de recente heruitgaven van ouder werk bekoren ook veel nieuwe jonge fans. Live staat de band er vandaag meer dan ooit. Naast eigen werk brengen The Nomads steevast perfect gekozen covers. Nooit kopiëren ze andermans sound, de ouwe rotten voegen steeds extra invloeden toe uit de punk, power pop, hardrock, heavy metal of blues.

De tijdloze sound van The Nomads situeert zich tussen The Ramones en New York Dolls, tussen 13th Floor Elevator en MC5. Allemaal fijne referenties als je het ons vraagt; liefhebbers mogen deze afspraak dus zeker niet missen. The Nomads zijn zelden te zien in België en bezoeken ons vaderland slechts één keer in 2018. 4AD bleek dé perfecte locatie te zijn! Niet te missen!