The Slackers + Antwerp Gipsy-Ska Orkestra

deel een rit op carpool.be

di 31.10.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Antwerp Gipsy-Ska Orkestra begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra
(be)

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra brengt een sfeervolle blend van authentieke Romamelodieën, ultradansbare ska grooves en opzwepende Balkanbeats. Deze vrolijke bende staat garant voor een stevig wervelend feestje en heel wat booty shaking!

Het bruisende Antwerpse gezelschap laat zich beïnvloeden door balkanbrassbands zoals Fanfare Ciocarlia (in 2015 in 4AD) en Balkan Beat Box, maar ook door oldskool hardcore en diverse reggae- en skabands. Filip Vandebril (bas) en Nathan Daems (sax) stonden eerder op ons podium met Mafiasko Taxi (2015).

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra tourde reeds in België (Dour), Nederland (Lowlands) en Frankrijk. Ze overtuigden bovendien heel wat Oost-Europeanen met hun stomende mix van Oost-Europese gipsy en Jamaicaanse ska. Van Roemenië, Tsjechië en Hongarije (Sziget-festival) tot Polen en Rusland: iedereen is fan.

De tomeloze energie waarmee de muzikanten telkens opnieuw het podium overheersen, intrigeert en overweldigt elk publiek. De grooves op hun laatste plaat ‘Kilo Gipsyska’ (2015) mikken rechtstreeks op ieders heupen, waardoor wij alvast uitkijken uit naar nieuw werk.

De zomerse sound van Antwerp Gipsy-Ska Orkestra zorgt binnenkort gegarandeerd voor een hetere herfst in Diksmuide!

  • facebook

    Facebookpagina Antwerp Gipsy-Ska Orkestra

  • website

    Website Antwerp Gipsy-Ska Orkestra

The Slackers
(us)

Feest! The Slackers zijn back on track. De zeskoppige New Yorkse band tourt dit najaar rond in Noord-Amerika en Europa met een feestelijke en virtuoze mix van ska, reggae, soul en rock-‘n-roll. Op 31 oktober houden ze halt in Diksmuide!

Sinds 1991 creëert de band rond multi-instrumentalist Vic Ruggiero een extreem dansbare en meeslepende sound die vandaag tot ver buiten de Verenigde Staten doorgedrongen is tot de top van de moderne ska/rocksteady/reggae. De Jamaicaanse rock-’n-roll van The Slackers is te horen op vijftien albums en verschillende andere releases, van Better Late Than Never (1996) tot de selftitled plaat The Slackers (2016).

The Slackers staan in het najaar voor de tweede maal op ons podium en brengen dit keer hun heruitgebrachte plaat Red Light (heruitgave op vinyl door Pirate Press Records) mee. De oorspronkelijke versie van Red Light (1997) was het begin van een internationale reis voor The Slackers: ze veroverden wereldwijd heel wat harten met hun fantastische blazers, rotsvaste ritmesectie en ijzersterke arrangementen. Hun bekendste nummers Watch This, Married girl en Rude and Reckless passeren zeker de revue!

Live maken de vette blazers, orgels, strakke ritmes en de soulvolle vocalen The Slackers tot een ware belevenis. Geen twijfel mogelijk dus, dit wordt een onvergetelijk concert!