The Spectors + The Mary Hart Attack

deel een rit op carpool.be

ma 13.07.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

The Spectors

(be)

What’s in a name? The Spectors knipogen naar geniale gek Phil Spector, maar trekken een wall of sound op met nog véél meer bakstenen: van sixties vibes tot seventies krautrockgrooves, van vroege eighties new wave tot nineties shoegaze.

The Spectors palmen de Vlaamse muziekscene sinds 2013 stormenderhand in: de ijle badkamerdemo’s van frontvrouw Marieke Hutsebaut uit Blankenberge deden de oren al spitsen. Passages op Dour, Boomtown en Leffingeleuren tot het voorprogramma van My Bloody Valentine in de AB volgden prompt! Begin 2014 brachten ze hun eerste EP uit en na een zeer gesmaakte passage op Pukkelpop is het nu tijd voor het debuutalbum ‘Light Stays Close’ dat tjokvol staat met bevreemdende harmonieën, fonkelende gitaren en een boel catchy popsongs.

Focus Knack noemt het ‘dreampop mét cool, lonkend naar The Raveonettes’.‘Light Stays Close’ is een muzikaal rijke en gevarieerde verzameling songs over verbeurde liefdes, vervreemding, jaloezie, gebroken harten en verlangen naar betere tijden. Melancholisch en somber, maar op een bizarre manier toch opbeurend, met een sprankeltje licht dat op het allerlaatste door de duisternis priemt.

The Mary Hart Attack

(be)

Mary Hart is een Amerikaanse televisiebabe die in de jaren ‘80 jongensharten op tilt deed slaan. The Mary Hart Attack zijn dan weer drie jongens uit het Gentse die té lang aan haar plastic gekwebbel zijn bloot gesteld en soelaas zochten én vonden in de donkere keerzijde van de eighties: shoegaze, indie en new wave.

The Mary Hart Attack zag het licht toen bassist Wil Mathijs een soundtrack nodig had voor zijn documentaire ‘Cells’ over de lugubere biokunstenaar Martin Uit den Bogaard (die beweert dat er leven zit in de dood, lichaamsdelen zoekt voor zijn kunst en de rechten op zijn eigen wil lichaam na zijn dood.)

Na het soundtrackwerk besloot het trio gewoon verder te blijven werken als band, met de ep ‘A Dark Green Light’ als eerste wapenfeit. RifRaf was meteen onder de indruk: ‘de Jesus & Mary Chain-gitaren doen hun werk meer dan naar behoren’.