The Venopian Solitude + Wanthanee

deel een rit op carpool.be

ma 22.07.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Wanthanee begint om 20:30 | ► | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Wanthanee
(be)

Een bloedmooie, breekbare stem en een akoestische gitaar: meer heeft Wanthanee niet nodig om zich een weg te banen naar je hart. Ingetogen singer-song die reeds met de medaille ging lopen van De Nieuwe Lichting.

Een vriendin schreef haar in, want zelf was ze nog niet overtuigd van haar eigen zangtalent. Muziekminnend Vlaanderen ging echter wel meteen overstag. Met haar lied Only Shadows Remain, dat werd opgenomen in Son d’Or Studios (Orson WoutersSleepers’ Reign), werd Wanthanee samen met Equal Idiots en Clear Season winnaar van De Nieuwe lichting 2016.

Wanthanee ontdekte haar muzikaal talent al van jongs af aan. Als primus van de klas in de vioollessen van de muziekacademie, leerde ze zichzelf ook piano en gitaar aan. Na een stukgelopen relatie, begon ze gaandeweg nummers te schrijven en te zingen. Al snel blijkt dat dit op haar lijf geschreven staat.

Ze zoekt met haar stem regionen op waar anderen steevast hoogtevrees van krijgen, maar duikt ook de diepte in zonder over één hindernis te struikelen. Live blijft ze steeds haar charmante zelve en verovert ze met het grootste gemak in no-time de harten van het publiek.

Ondertussen stond ze op verschillende planken in binnen- en buitenland (waaronder Taiwan, Korea, L.A., New York en Zweden). Bovendien verzorgde ze reeds het voorprogramma van onder meer George Ezra, Starsailor en Amongster.

Zoals het een echte muzikante betaamt, volgt ze haar eigen tempo. In 2018 kwam de release van de single As Long as we’re breathing, opgenomen in Bergen (Noorwegen) en geproducet door Yngve Saetre. Als muzikante bij Outer brengt ze eveneens sterk werk uit.

Op 22 juli treedt Wanthanee uit haar schaduw en staat ze solo in volle spotlights op ons podium!

 • bekijk video

  Wanthanee – Only Shadows Remain (Indies Keeping Secrets Brussels)

The Venopian Solitude
(my)

Muziek met een hoek af? Daar zijn we in 4AD hélemaal voor te vinden. We verwelkomen daarom maar al te graag The Venopian Solitude. Gesluierd in obscuriteit, wordt deze Maleisische band aangedreven door een bijzondere frontvrouw met een groot je m’en fous gehalte.

The Venopian Solitude begon zo’n tien jaar geleden als een one woman band. De artieste in kwestie benoemt zichzelf met het pseudoniem Suiko Takahara en dropte ontelbaar veel songs op sociale media. Ondanks haar ongeziene bescheidenheid en drang naar anonimiteit werd haar onconventionele sound al snel opgemerkt door binnen- en buitenland, waardoor het project uitgroeide tot een full band. Vandaag is The Venopian Solitude een zevenkoppig multi-instrumentaal ensemble dat live zowel kippenvel bezorgt als de heupen doet wiegen.

Ze verwijst je door naar Bandcamp met de woorden: “If you want your computer to crash and your ears to bleed”. Wij zijn alvast meer overtuigd van de experimentele elektropop dan Takahara zelf. Deze Oosterse kruising tussen Björk (met een nóg grotere hoek af), een speelse Beck en een uitgelaten Vampire Weekend beschikt over ongeëvenaarde originaliteit en explosiviteit. Oost en west schuurt tegen elkaar aan met een aanpak à la Zappa of Perfume Genius. Deze band kan zelfs diehard hiphoppers bekoren.

Gewapend met een groot arsenaal (traditionele) instrumenten en alledaagse gebruiksvoorwerpen, lanceerde dit gezelschap het succesvolle debuut Hikayat Perawan Majnun in 2014. Ondertussen tourde The Venopian Solitude reeds in Azië en Europa – zo stonden ze o.m. op de prestigieuze podia van Sonár (Barcelona) en Fusion Festival (Duitsland). Binnenkort brengen ze een tweede plaat uit en die brengen ze mee naar Diksmuide. Hoera!

The Venopian Solitude klinkt even pikant, fris, origineel én (on)aantrekkelijk als de samenstelling der volkeren van hun land. En dat is de moeite!

 • facebook

  Facebookpagina The Venopian Solitude

 • bekijk video

  The Venopian Solitude – Pelacur Muzik  (Live Session)

 • website

  Website The Venopian Solitude