The Wrong Object + Skordatura

deel een rit op carpool.be

ma 11.07.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Skordatura
(be)

21.00

Vier Gentse jazzmuzikanten banen hun weg, op zoek naar hún stem, doorheen het universum geschapen door Aka Moon, Fieldwork, Greetings from Mercury, Steve Lehman, Vijay Iyer, Steve Coleman en Wayne Shorter. Neem plaats in de ruimtecapsule van Skordatura Punkjazz Ensemble voor een dolle vlucht door de muzikale terreinen tussen mathrock en punkjazz!

In 2014 verscheen het wijd geprezen debuut ‘How To Chase A Minute In One Second’, en nu is opvolger ‘Empty The Headbin’ klaar – met steun van JazzLab Series, Gent Jazz en Jazz Middelheim. Punkjazz: dat slaat op de vuilheid van punk, gecombineerd met de intelligentie van jazz. Skordatura is elektronisch, rauw, fris, uitdagend, en bouwt aan een uniek, en origineel repertoire dat zich kan meten met bovengenoemde voorbeelden.

Geloofsbrieven? De Gentse School of Arts vaardigde Skordatura in 2010 af als ambassadeur voor het internationaal jazzfestival in Middelburg (NL); de heren werden in 2011 finalist Jong Jazztalent (Gent Jazz) en wonnen de Citadelic-prijs van MuziekMozaïek in 2013; in 2014 sleepte de groep zowel de eerste prijs als prijs voor beste solist (Jakob Haghebaert op gitaar) in de wacht op het jazzconcours van Comblain-la-tour, en onlangs wonnen ze nog Concourioso in Trefpunt.

Na passages op Jazz in ’t Park, de Handelsbeurs, en de Vooruit is 4AD aan de beurt op Skordatura’s veroveringstocht van  de (jazz)wereld!


The Wrong Object
(be)

22.00

Frank Zappa-tributeband uitgegroeid tot avant garde-jazzoutfit om ú tegen te zeggen: The Wrong Object mixt psychedelische jazz met rock à la Soft Machine, Aka Moon en Squarepusher. En op eenvoudig verzoek gooien ze er graag een Zappa-cover tegenaan!

Gitarist-frontman en Luikenaar Michel Delville richtte The Wrong Object op in 2002. In de begindagen verscheen de groep enkele keren op het Duitse Zappanale Festival, maar geleidelijk aan slopen ook andere invloeden binnen in het vocabularium van de groep, met name het jazzy werk van de Engelse Canterbury scène – al blijft Zappa steeds het lichtend voorbeeld voor de eigen composities van Delville. Resultaat: een reeks gesmaakte releases op het het New Yorkse MoonJune Records!

Sindsdien deelde The Wrong Object het podium met enkele van hun grootste helden, als Elton Dean (Soft Machine) en Ed Mann & Bobby Martin (Frank Zappa Band). AllMusic vergelijkt ‘After the Exhibition’, hun meest recente plaat, met het beste van de Belgische cultgroep X-Legged Sally. Nieuw werk, waar we hopelijk vanavond een voorsmaakje van krijgen, is voorzien voor 2017. Verwacht u dus aan muzikantschap van de bovenste plank, en hortende, stotende  jazzy composities, met méér dan een hoek af. The Wrong Object… zeker niet verkeerd!