Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra

deel een rit op carpool.be

za 22.02.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra
(ca)

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra is het schitterende rafelige punkkamerorkest dat opgericht werd door Godspeed You! Black Emperor-kernleden Efrim Menuck, Thierry Amar en Sophie Trudeau. Begin 2014 brengen ze hun langverwachte nieuwe en intussen achtste album Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything (Constellation) uit en komen ze voor de vijfde maal langs in 4AD.
Naamsveranderingen gaan bij a Silver Mt. Zion hand in hand met stijlevoluties. Met of zonder Tra-La-La-Band, Choir of Memorial Orchestra of in de hoedanigheid van Thee Silver Mountain Reveries; de groep laat met elke plaat haar universum verder uitdeinen. Wie zich nog verwacht aan archetypische en epische postrock in het genre van moederschip GY!BE, vergist zich. Gedurende de zeven voorbije releases werden de vocalen steeds prominenter – als getormenteerde vehikels voor Menucks snijdende politiekgeladen teksten – tegen een achtergrond van zinderende gitaren en nijdige strijkers.
Anno 2014 zijn ze terug met vijf (gitaar, bas, twee violen en drums). Hun huidige sound is naar eigen zeggen scherper en rauwer dan ooit te voren; een bevreemdende mix van hardcore, blues, garage en donkere metalinvloeden. Dit is geen feelgood muziek, maar evenmin muziek die wereldmoe is. Misprijzend, hoopvol, gepassioneerd maar volstrekt onromantisch verzet ze zich tegen universele onzin, waanzin, pijn en angst. De band leidt zo op onnavolgbare wijze en in een wervelende geluidsstorm de protestsong de eenentwintigste eeuw binnen. Hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk.