Tiny Legs Tim + One with the blues

deel een rit op carpool.be

vr 29.03.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / One with the blues begint om 20:30 | ► 9 € Korting / 11 € VVK / 13 € Kassa / 2.60 € UiTPAS Kansentarief | ► |

concert @ 4AD

One with the blues
(be)

One with the blues: een lokale Westhoekheld met een dijk van een stem en heel wat skills op gitaar. Blues, oprecht gebracht met een grote eerbied voor de grote meesters van weleer!

Na harde metal- en stevige hardrockwegen bewandeld te hebben, vond Ieperling Miguel Verschaeve op zestienjarige leeftijd de roots terug: back to basics!

Hij doopte zichzelf om tot “One with the blues” en trok eerst met elektrische, daarna met akoestische gitaar de straten op. Het resultaat is zuivere oprechtheid, erg veel passie en heel wat groove.

Miguel zocht al snel de grootheden van de Delta blues op en bracht vol overgave covers van Rory Gallagher, Mississippi John Hurt, Blind Boy Fuller, Eric Sardinas, Jeff Healy en Townes Van Zandt. Ondertussen treedt hij niet enkel in de voetsporen van en schrijft One with the blues ook eigen songs, die thematisch handelen over het gevecht van het overleven en zijn eigen psychische kwetsbaarheid.

Zijn stijl? Fingerpicking en countryblues, sinds kort aangevuld met slide gitaar op een resonator. Zijn droom? Naambekendheid creëren binnen het bluescircuit om zijn passie met het grote publiek te kunnen delen. Ons doel? Hem op weg helpen door One with the blues een plaats te bieden op ons gezellig podium.

Tiny Legs Tim
(be)

Met zijn 5de studio-album ‘Elsewhere Bound’ neemt Tiny Legs Tim ons mee naar de The Crescent City, met zijn Big Horns, Good ‘ol Rythm & Blues en in oude bluestranen gedrenkte jives!

Tiny gooit zijn akoestische bare-to-the-bone-jasje met zijn jongste worp helemaal af. De intimiteit van Melodium Rag maakt plaats voor een vlezige productie met een grootste bezetting: stomende blazers,  broeierige percussie, een stampende honky-tonk piano en een briesende harmonica. Dat terwijl Tiny Legs Tim doet wat hij best doet: onverbloemd een universeel verhaal vertellen.

Natuurlijk blijft deze plaat gestoeld op Tiny Legs Tim’s kern: een authentieke persoonlijke bluesvertelling. Een indrukwekkende reis naar New Orleans, bevestigden zijn instinctieve dwang om dit verhaal breder in te kleuren en maken van Elsewhere Bound een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van On The Beach), Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues. Tiny liet zich omringen door een horde topmuzikanten en gaf hen de vrijheid om mee de zoektocht aan te gaan. Die joie-de-vivre, die experimentele vrijheid, dampt van deze prachtig organisch klinkende plaat af en laat ons enkel vermoeden dat dit live een spectaculaire trip wordt.

Op 29 maart zal u zich in een swampy bluesdroom wanen. Tiny Legs Tim en zijn bende zijn de voodoo-priests van de Southern Westhoek: de 4AD verandert in New Orleans’ Preservation Hall, de armen van de IJzer muteren in de Mississippi Delta en de Kleine Dijk transformeert tot Bourbon Street. Let the good times roll!