Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou + Picking Combo

deel een rit op carpool.be

za 28.11.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Picking Combo
(fr/be)

21.00

Picking Combo serveert u het schoonste van onder de zuiderse zon met hun staalkaart aan bekende en onontgonnen Latijns-Amerikaanse muziek. Alle mojito’s, daiquiri’s en caiperinha’s nog aan toe!

 

Picking Combo bestaat uit Yannis Landrin (Fr) en Koekelarenaar Stephen Scharman. Multi-instrumentalist en componist Landrin kent u misschien als mede-oprichter van de Afro-Cubaanse band ‘Rayo de Son’ of het Braziliaanse ‘Choro Braseiro’. Wandelend percussietalent en wereldreiziger Stephen Scharman staat al sinds zijn 14 jaar op het podium en drumt momenteel bij de Gentse band ‘Mocambo’, was eerder percussionist bij ‘Café Con Leche’, ‘Gadjo’ en duizend-en-één andere projecten.

Met Picking Combo nemen Landrin en Schermin je mee op exotische vakantie richting Latijns-Amerika. Picking Combo gidst u doorheen onbekende uithoeken van het continent en onontgonnen oorden. Met hun beperkte bezetting trakteren ze het publiek op nostalgische popmuziek, die u doet dromen van Rio, Havana en Baranquilla! Salud!

Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou
(bn)

22.00

Opgericht in 1966, met meer dan 50 LP’s en honderden EP’s op de teller: Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou is één van de oudste en hardst werkende bands van Afrika. En toch kregen ze nooit de internationale erkenning die hen toekwam. Tot ze in 2009 ontdekt werden – met de hulp van Franz Ferdinand – door de Europese club- en festivalscène.

L’Orchestre mengt – zoals hun naam doet vermoeden – tal van genres en ritmes: afrobeat, highlife, jazz, soul, rumba en latin. In thuisland Benin en op het hele Afrikaanse continent is L’Orchestre een instituut: ze groeiden op met les yéyés en de legendarische radioshow ‘Salut Les Copains’, brachten hulden aan James Brown, stonden op de planken met Fela Kuti….

Door hun onverwachte succes op festivals als Jazz à la Vilette en Primavera, en zalen als de Barbican in Londen en de Paradiso in Amsterdam, heeft de band momenteel zijn tweede adem gevonden: oude nummers worden nieuw leven ingeblazen, hun impro-talent staat scherper dan ooit en ze duiken met nieuw werk geregeld de studio in.

L’Orchestre is als een uitstekende fles rode wijn – met de ouderdom komt haar complexe boeket nóg beter tot zijn recht!

  • bekijk video

    Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou – Trop Parler, C’est Maladie

  • website

    Official site Tout-Puissant Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou