Trixie Whitley + Intergalactic Lovers

deel een rit op carpool.be

vr 09.09.2016

| ► deuren open: 19:00 uur / begint om | ► / 20 € VVK / 25 € Kassa | ► |

De 2016-editie van ‘GoneWest’ zal plaatsvinden in september 2016 en zal mee de focus leggen op ‘De Zijkant van de Oorlog’, een project dat de spotlights richt op een reeks markante vrouwen in het hart van WOI en eveneens door de Provincie gecoördineerd wordt.Om die reden besliste de Provincie, in het kader van het festival Ten Vrede in Diksmuide, twee vooraanstaande en invloedrijke artiesten te programmeren op vrijdag 9 september in Diksmuide, nl. Trixie Whitley en Intergalactic Lovers.Meer info over de volledige programmatie van Ten Vrede: www.aandeijzer.be
Intergalactic Lovers
(be)

20.00

Intergalactic Lovers heeft twee waanzinnig mooie jaren achter de rug.

Met hun zwijmelende, dromerige poprockmuziek waren ze te zien op zowat elk Belgisch festival (Cactus, Dour, Lokerse Feesten enz.), lieten ze op hun gemak de AB drie keer vollopen en staan ze nu ook internationaal aan de deur van de doorbraak. Hun gelauwerde platen ‘Greetings & Salutations’ en ‘Little Heavy Burdens’ ontroerden in al hun eenvoud, met in een glanzende hoofdrol de warme stem van Lara Chedraoui.
Intergalactic Lovers focust dit jaar hoofdzakelijk op het schrijven van een nieuw album, maar zal tijdens ‘GoneWest@Ten Vrede’ eenmalig concerteren met de gekende klassiekers, gloednieuw materiaal en bewerkingen van songs geïnspireerd op de gebeurtenissen van 100 jaar geleden.

meer info via www.gonewest.be

Trixie Whitley
(be)

22.00

Passioneel, enigmatisch, tijdloos…

Trixie Whitley is – nog steeds – slechts 29 jaar oud, maar beschikt over een muzikaal C.V. om u tegen te zeggen: groot gebracht in een artistiek nest met papa Chris Whitley als kompas op de wereld, vroeg internationaal omarmd door ‘Groten Der Aarde’ als Daniel Lanois en Marianne Faithfull en twee full-albums ‘Fourth Corner’ (’13) en Porta Bohemica (’15) waar Whitley’s stem en eigenzinnige muziek vriend en vijand in vervoering brengen.

Voor GoneWest schrijft Trixie Whitley nieuw werk, dat ze in première komt voorstellen tijdens ‘GoneWest@Ten Vrede’.

meer info via www.gonewest.be