Try-out Millionaire

deel een rit op carpool.be

wo 17.05.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Millionaire begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Millionaire
(be)

Aan de snelheid waarmee een Formule 1-piloot zich op het circuit van Zolder voortbeweegt, verspreidde het nieuws zich over heel Vlaanderen en sprongen bijgevolg heel wat fans een gat in de lucht: Millionaire is back on track! Met de slap-in-the-face psychedelische rechttoe rechtaan single ‘I’m Not Who You Think You Are’ kondigt Millionaire de gloednieuwe plaat ‘Sciencing’ aan. Tim Vanhamel en co stellen ‘Sciencing’ voor de allereerste keer live bij ons voor met een try-out op 17 mei.

Nadat hij jaren op het podium stond met Evil Superstars en dEUS, lanceerde Tim Vanhamel in 2000 zijn eigen band Millionaire. Met het succesvolle debuut ‘Outside the Simian Flock’ (2001) mocht Millionaire het podium opwarmen voor o.a. kleppers MUSE en Queens Of The Stone Age. Het tweede album ‘Paradisiac’ (2005) werd geproducet door Josh Homme himself (QOTSA), met wie Tim en Jesse Hughes de band Eagles of Death Metal opstartten en tourden in de VS.

Tim Vanhamel is een bezige bij, zo scoorde hij in 2010 samen met Pascal Deweze een hit met Broken Glass Heroes en lag hij mee aan de basis van de band Eat Lions.

Na een paar jaar van bezinning in Zuiderse oorden, pikte Tim in 2014 de muzikale draad terug op als sidekick bij Magnus en The Hickey Underworld. Twaalf jaar na de release van ‘Paradisiac’, is Millionaire terug van nooit weggeweest. Tim Vanhamel trok zich terug in Costa Rica en schiep er de nieuwe plaat ‘Sciencing’. Van funky nummers tot ballads en een Franse chanson, dat belooft!