Try-out Ozark Henry

deel een rit op carpool.be

vr 27.04.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Ozark Henry begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Ozark Henry
(be)

Piet Goddaer hoeft zijn kwaliteiten als songschrijver, componist en zanger niet langer te bewijzen: als Ozark Henry veroverde hij een plekje bovenaan de Belgische muziekscene. We nodigen deze (bijna-)buurman van 4AD graag voor de derde keer uit in onze gezellige muziekclub!

Piet Goddaer behoeft weinig introductie. Als het creatieve brein en de oprichter van de band Ozark Henry gooit hij hoge ogen in de Belgische muziekscene sinds de erkenning door David Bowie in 1996 en zijn definitieve doorbraak met Birthmarks (2001) en opvolger Sailor Not The Sea (2004).

Zijn muziek wordt sindsdien gretig gedraaid op de radio en hij bekoort zowel het Radio 1-, Radio 2-, MNM-, als het Studio Brusselpubliek.

De West-Vlaming bracht exact een jaar geleden zijn negende en meest recente album Us uit. Us staat vol aanstekelijke, melodieuze songs die elektronisch werden ingespeeld door Goddaer en zijn coproducer Tim Bran (London Grammar, Birdy, The Verve). Het werd een protestplaat, waarop Ozark Henry zich uit over de groeiende ongelijkheid binnen het kapitalisme met thema’s als mensenhandel en vluchtelingen. De filmische onderlaag geeft de muziek een troostend karakter, die hoop voor de toekomst mogelijk maakt. De single A Dream That Never Stops sloeg meteen in als een bom.

Met deze try-out bereidt Ozark Henry zich voor op de zomerfestivals. Goddaer laat zich bijstaan door een full band. Ze brengen zowel de grootste hits als nieuwe nummers. Meezingen is toegelaten!