Try-out Raymond van het Groenewoud – 40 jaar MEISJES

deel een rit op carpool.be

do 04.05.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Raymond van het Groenewoud begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Raymond van het Groenewoud – 40 jaar meisjes
(be)

De koning van de Vlaamse rock, Raymond van het Groenewoud, bracht exact 40 jaar geleden zijn single MEISJES uit. Uiteraard betekent dit: FEEST! De primeur is voor ons, vooraleer Raymond en zijn kompanen de aftrap van de Vlaamse tournee geven, zetten ze voet aan wal in de 4AD met een try-out!

Wie Raymond van het Groenewoud niet kent, leefde de laatste veertigtal jaar wellicht in quarantaine. Een heel resem albums en singles staan op zijn naam en – als u zelf even Google raadpleegt zult u het kunnen bevestigen – hij heeft een biografie om U tegen te zeggen. Al op jonge leeftijd, zo’n 50 jaar geleden, startte hij zijn muzikale carrière. Hij scoorde tal van hits die grijsgedraaid worden op de Vlaamse radio.

‘Zoals gewoonlijk’ zal hij met volle goesting op de planken zijn keel wijd open zetten om zijn ‘Liefde voor muziek’ rond te strooien over het publiek. Dan schreeuwen wij graag met z’n allen ‘Raymond boven!’ en dansen we volop mee op ‘Chachacha’. Zijn onvergetelijke liedjesteksten zijn steeds precies en raak, de eerlijkheid waarmee hij ze brengt maken ze des te mooier.

De originaliteit waarmee van het Groenewoud steeds weer voor de dag komt, zal ongetwijfeld opnieuw te horen zijn op zijn nieuwe album met nieuw werk, enkele opgefriste en herwerkte parels en een heel bijzondere hedendaagse versie van MEISJES. Samen met César Janssens, Mich Verbelen en zijn zoon Leander van het Groenewoud,  zorgt Raymond op 4 mei voor zowel feest als intimiteit in 4AD.

  • facebook

    Facebookpagina Raymond van het Groenewoud

  • website

    Website Raymond van het Groenewoud