Try-out Die Verdammte Spielerei

deel een rit op carpool.be

do 05.10.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Die Verdammte Spielerei begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

muziektheater @ 4AD

Die Verdammte Spielerei
(be)

Vergis je niet, achter de marcellekes van de jongens van Die Verdammte Spielerei schuilen afgestudeerde conservatoriumstudenten, aan de slag bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, het Brusselse Philharmonic en het muziekcollectief Bl!ndman. Geniet tussen een lach en een traan van de try-out van ‘Nachtvorst’!

Wikipedia:
Wanneer de nachtelijke temperatuur op klomphoogte (10 cm hoogte) boven kort geknipt gras tot onder het vriespunt daalt, staat dat bekend als vorst aan de grond of nachtvorst.

In hun tweede voorstelling “Nachtvorst” gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkemanskroegen. De stilte van het sterrenkijken en het bonken van de stroboscopen.

Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Die Verdammte Spielerei schotelt u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is met graagte de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren, met hier en daar een klein glanzend dwaallicht op zijn pad.

Muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*).

(*) JSB: Johan Sebastian Bach

(*) WAM: Wolfgang Amadeus Mozart

(*) DK: Dikke Kenny

  • facebook

    Facebookpagina Die Verdammte Spielerei

  • bekijk video

    Die Verdammte Spielerei – Fragmenten uit ‘Een dag met Stefaan’

  • website

    Website Die Verdammte Spielerei