Try-out Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus

deel een rit op carpool.be

vr 06.04.2018

| ► deuren open: 19:00 uur / Eerste voorstelling begint om 19:00 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Er zijn twee voorstellingen op vrijdag en twee op zaterdag, telkens om 19 u. en om 21 u. De ticketverkoop start op vrijdag 2 maart om 18 u. Er zijn slechts 60 plaatsen per voorstelling beschikbaar.
Het intieme concert gaat door op locatie. Je meldt je (ten laatste op het startuur van het concert) met je ticket aan in 4AD, waarna we samen te voet vertrekken.

Wannes Capelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus
(be/nl)

Muzikanten Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en broeder Dieleman sloegen in 2017 de handen in elkaar voor GrensGeluid, een initiatief van Motel Mozaïque Festival, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en AB. Dit project daagt elk jaar een Vlaamse en een Nederlandse muzikant uit om twee maanden lang intensief samen te werken aan nieuw, grensoverschrijdend werk. Deze samenwerking was zo vruchtbaar dat Cappelle en Dieleman in het najaar van 2018 samen een album zullen opnemen.

Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus zijn alle drie kind aan huis bij 4AD. Voor de try-out van hun nieuwe project kiezen ze terecht – al zeggen we het zelf – voor hun trouwe Diksmuidse (test)publiek.

Wannes Cappelle (be)
We kennen de West-Vlaamse Wannes Cappelle als frontman, songwriter en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. De vijfkoppige band behoort tot de kopgroep van de Belgische muziekscène en stond al vijf keer op ons podium. We kennen Wannes ook van zijn acteerwerk in o.m. Bevergem.

Broeder Dieleman (nl)
Broeder Dieleman maakt indruk met zijn sappig Zeeuws (dat heel dicht aanleunt bij het West-Vlaams), introspectieve teksten en naar de keel grijpende songs. Hij bezingt de vogels, het landschap, zijn familie en de weidse horizon van zijn thuis in Zeeland. Zijn liederen zijn ingetogen en verstild, als een verhaal dat iemand je in vertrouwen vertelt.

Cappelle en Dieleman worden op het podium bijgestaan door de Nederlandse cellist Frans Grapperhaus.

Praktisch:
Het concert gaat door op locatie. Je meldt je (ten laatste op het startuur van het concert) met je ticket aan in 4AD, waarna we samen te voet vertrekken.