Wanthanee + Jaouad

deel een rit op carpool.be

vr 30.07.2021

| ► deuren open: 13:30 uur / Wanthanee begint om 14:00 | ► / Gratis € Kassa | ► Zittend evenement |

openlucht concert @ Blankaart Woumen

De 4AD-sessies Blankaart zijn een samenwerking tussen Muziekclub 4AD en Provincie West-Vlaanderen.

De 4AD-sessies Blankaart zijn gratis, reserveren niet verplicht.

Wanthanee
(be)

Jong, gewapend met bloedmooie songs en een oprechte stem: Wanthanee vervoert je dromen op een bedje van delicate popmuziek.

In 2016 won ze ‘De Nieuwe Lichting’ (Studio Brussel), en in najaar 2021 staat singer-songwriter Wanthanee klaar met haar debuut W A N T H A N E E (V2 Records) Tussendoor stond ze op verschillende podia in binnen- en buitenland (waaronder Taiwan, Korea, L.A., New York en Zweden) en verzorgde ze reeds het voorprogramma van onder meer George Ezra, Starsailor, Amongster en The Veniopian Solitude ten huize 4AD. Net als generatiegenote Meskerem Mees is haar recept van een ingetogen eerlijkheid: een breekbare stem plus akoestische gitaar, de meest simpele weg richting je hart.

Melodieuze pop, die begeestert in zijn tederheid, getuige vooruitgeschoven singles ‘Soon’, ‘Mid Day Dream’ en ‘Tapei’ (een ode aan haar roots). Met zachte tred toont ze haar vocaal kunnen, en roept ze vergelijkingen op met popnimfen als London Grammar of Wolf Alice. Haar nieuw werk wordt voorzien van ondersteunende en rijke arrangementen (gitaar, piano, en viool), maar blijft vooral trouw aan haar warme eigenheid. Tekstueel durft Wanthanee dieper graven en zichzelf volledig te tonen. Het resultaat is de bevestiging van wat insiders al wisten: een puur songschrijverstalent, gezegend met een uitzonderlijk stemgeluid, als de troostende schouder van je dichtste vriendin.

Jaouad
(be)

Kyrie Eleison, een nieuwe Messias is opgestaan… De Antwerpse Jaouad Alloud geeft een zwarte – én bevrijdende – soulstem aan personen die worstelen met gender en identiteit, en maakt ons bewust van LGBTQIA+-rechten in de islam en daarbuiten.

Jaouad is een multidisciplinair kunstenaar, een bewogen activist, gedurfd ondernemer en media-persoonlijkheid die bruggen slaat tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Met een Antwerpse flair tackelt hij met zijn debuut ‘Messias’ de onderwerpen waar hij zelf mee worstelde in zijn twintiger jaren, nadat hij de islam de rug toekeerde. Terend op de traditie van de Grote Soulstemmen als Bill Withers en Aretha Franklin, kruist Jaouad neo-soul à la Gnarls Barkley of Anderson .Paak met sad banger-pop, op de heupen gerichte funky R&B en inspirerende gospel met het flegma van een Sam Cooke.

Onze favoriet? Het kleine ‘Leave Me Alone’ (startend met happy studio accident ‘Ben je aan het opnemen? Zeker?’) waar Jaouad dramatische tenor, enkel begeleid door in reverb gedrenkt gitaartokkel, ons koesterend, verlokkend, innemend en warm toeprevelt: ‘So I can hope to smile again’. Met gelijke maten soul en inhoud zoekt Jaouad 12 nummers lang naar antwoorden op vragen, voorbij het verlies, en met volle overtuiging. Het resultaat is een even bevlogen als verrassende plaat. Vertrekkend vanuit zijn persoonlijke geschiedenis, durft hij geëngageerd en controversieel te spelen met thema’s als religie en gender. In de Blankaart zal zijn boodschap dubbel zo hard aankomen: in een sobere en intieme setting, met één extra muzikant, brengt hij een uitgepuurde versie van zijn songs.

Op Jaouads site staat te lezen: ‘My body is a way to rebel, and a canvas to tell my story‘. Voeg daar gerust aan toe dat hij met zijn muziek en stem ons allen handlangers van zijn rebellie maakt. Praise be god.