Winterland ’76 – A Tribute to the music of The Band

deel een rit op carpool.be

vr 03.06.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Winterland ’76
(be)

21.00

Een iconische naam voor een iconisch idee: Winterland ’76 reanimeert de muziek van The Band, exact dertig jaar na de opnames van de legendarische concertfilm ‘The Last Waltz’!

 

Ongeveer een decennium lang, van mid jaren ’60 tot mid jaren ’70, waren de leden van The Band de ultieme verpersoonlijking van Americana. Vier Canadezen en één Amerikaan gaven dit eigenzinnige brouwsel van rock-‘n-roll, country, folk, blues, gospel, Tin Pan Alley en r’n’b hun ziel en zaligheid, en werden ervoor omarmd door critici en publiek. Vanaf hun prille beginjaren als begeleiders van de rock-‘n-roller Ronnie Hawkins, over de woelige tijden als compagnons van Bob Dylan tot hun (niet-definitieve) afscheid met/in Martin Scorsese’s onvolprezen concertfilm ‘The Last Waltz’ uit 1978, ontketende The Band een muzikale revolutie, die tot op de dag van vandaag blijft nazinderen.

Dat The Band nog steeds tot de muzikale verbeelding spreekt, bewijst Winterland ’76. Een tribute-band tot aan de nok gevuld met Belgische rastalent als Gianni Marzo (Isbells), Piet De Pessemier (Mad About Mountains), Maarten Moesen (Admiral Freebee en Bony King), Dimitri Vossen (Birds That Change Colour), Hans De Prins (Shun Club, Broken Glass Heroes) en Brecht Plasschaert (Marble Sounds, Winterslag). Winterland ’76 belooft meer te zijn dan een alledaagse coverband, maar brengt 30 jaar na de opnames van ‘The Last Waltz’ een passend eerbetoon voor grootheden als The Band. In wereldpremière, met het typische speelplezier van The Band, brengen ze de muziek terug tot leven, een bijzonder persoonlijke interpretatie van muzikaal werelderfgoed!