Workshop Sound & Songwriting voor gitaar

deel een rit op carpool.be

vr 31.07.2020

| ► deuren open: 19:30 uur / Workshop begint om 20:00 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 3.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

workshop @ 4AD

Joos Houwen (DVKES)
(be)

Joos Houwen

Een levensechte Leffingenaar met – hoe kan het ook anders?- een passie voor muziek. Houwen verdiende zijn strepen bij bands als The Tellers, DVKES (Nieuwe Lichting ’20), STATUE en Helsinki. Afgestudeerd als Bachelor gitarist in de pop- en rockmuziek (PXL-Music, Hasselt) en met een Bewijs van Pedagogische Bekwaamheid op zak, geeft Houwen al enkele jaren gitaarles in onze eigenste 4AD-repetitiebunkers!

Workshop Sound & Songwriting voor gitaar

Tijdens de workshop Sound & Songwriting voor gitaristen gaat lesgever Joos Houwen dieper in op twee belangrijke elementen voor iedere gitarist.

In het eerste deel van de workshop ontleedt Houwen zijn eigen pedalboard. Wat kan je met je pedalen doen, hoe bepaal je de volgorde van deze pedalen? Aan de hand van enkele bekende gitaarriffs, word je als deelnemer bewust van welke klanken je allemaal uit je gitaar kan halen.

Vervolgens gaan we samen dieper in op de kunst van songwriting. Houwen toont hoe je zelf een nummer kan maken en welke akkoorden er waarom bij elkaar horen. Hier leer je songs schrijven, en reikt Houwen tools aan om op een juiste manier te leren soleren over een welbepaald akkoordenschema.

Deze workshop is toegankelijk voor beginners tot gevorderden!