Girls go BOOM
(be)

“Er zijn gewoon niet genoeg vrouwelijke bands,” is een cliché dat vaak valt. Girls go BOOM is het beu dit te horen en we hopen u ook. Natuurlijk zijn er heel wat vrouwelijke artiesten. We krijgen ze gewoon niet te zien.

Girls go BOOM wil meer meisjes lawaai doen maken.

In dit collectief steunen jonge vrouwen elkaars creatieve projecten en bestrijden ze de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten. Deze vrouwen zijn tegen seksisme, racisme, homofobie, fatphobia en andere bullshit.

Girls go BOOM bundelde haar ambities in een manifest. Dit stellen ze graag voor met een video en een spoken word performance getiteld Girls To The Front. Daarin vertellen vrouwen over de belemmerende clichés waar ze mee geconfronteerd worden en hoe die frustratie hen drijft.

Het manifest wil vrouwen, iedereen die zich identificeert als vrouw of iedereen die zich om welke reden dan ook niet thuis voelt in de muziekwereld zoals die nu is, inspireren om het gewoon te doen: leer het instrument dat je stiekem al lang heel graag wil spelen, durf je kunst tonen, start een band, laat je horen en neem die ruimte in! Girls to the front!