Godspeed You! Black Emperor
(ca)

22.00

Sinds 1994 bezweert de legendarische Canadese oerpostrockband Godspeed You! Black Emperor hun trouwe publiek met uitgesponnen, bijna apocalyptische soundscapes. Op 10 juni komen zij nieuw werk voorstellen voor de herdenking van de Mijnenslag, in het kader van het artistieke herdenkingsevenement van Provincie West-Vlaanderen GoneWest.

Godspeed You! Black Emperor is episch, tijdloos en primair. De langzaam opgebouwde instrumentale en repetitieve composities, die vaak dichter aanleunen bij minimalisme en jazz dan bij pop & rock, ontrafelen zich als een verhaal van these en antithese, maar hun auditieve hallucinaties bereiken steeds een alomvattende catharsis. De band dompelt zijn publiek onder in een verzwelgende zee van geluid: gitaren verdrinken in galm en distortion, drums galopperen met de moed der wanhoop langs uw trommelvliezen heen, violen laten bezwerende klaagzangen horen. Tussen deze storm van opwinding en angst kringelt schoonheid omhoog, als een loeiende sirene in een duistere nacht.
Voor GoneWest laten ze zich inspireren door de Mijnenslag, en brengen ze deze nieuwe compositie live in première in het gelittekende landschap van het Heuvelland