Himshe
(be)

Selien Hoessen, een wijf met ballen aan haar lijf, doet volledig haar eigen ding met haar gloednieuwe band Himshe. Ze brengt een scherpzinnige mix van rock, pop en elektro, omhuld in een donker Lynchiaans jasje.

Schrijfster, muzikante en componiste Selien Hoessen stond eerder al op ons podium met Little Elmo (2011) en resideerde in 2009 in 4AD met Mary & Me. Na haar muzikale inbreng als toetseniste bij verschillende projecten, trekt ze dit jaar haar stoute schoenen aan en bombardeert ze zichzelf – volledig terecht als je het ons vraagt – tot frontvrouw van Himshe. Met drie mannen achter haar – gitarist Jeroen Boone, bassist Stephan Van Meirhaeghe en drummer Koen Degand -, brengt ze een verhaal van verbondenheid in een sterk gepolariseerde samenleving. Tegengestelden schuren zowel thematisch als muzikaal tegen elkaar aan en versmelten tot een geheel. Eens rustig kabbelend en innemend breekbaar, dan weer gestuwd door dreigende bassen met een apocalyptische weerklank.

In maart releaset het viertal de ep Stay. Binnenkort mogen we voorproeven van de eerste single Constrict (release: 10 januari), een productie van Koen Gisen, waarop niemand minder dan Naomi ‘Reena Riot’ Sijmons te horen is. En jawel, Sijmons vervoegt Himshe op 3 april ook live op ons podium. Een mooie extra.