Jamaican Jazz Orchestra
(be)

We verwelkomen ze voor de tweede maal in onze club en ze brengen hun veelbelovende kersverse plaat mee: Jamaican Jazz Orchestra! Wees gewaarschuwd: de aanstekelijke mix van reggae, ska en jazz van dit achtkoppige orkest heeft het op jouw heupen gemunt.

Jamaican Jazz Orchestra is het project van Wouter Rosseel, beter bekend als de gitarist van ‘s lands grootste reggaetrots: Pura Vida. Met eersteklas muzikanten van onder meer Lee ‘scratch’ Perry, Congo Ashanti, Pura Vida en Tiny Legs Tim in de rangen, bouwde WoWie een instrumentale bigband uit om u tegen te zeggen. Samen bezetten ze op ongeziene manier het kruispunt tussen enerzijds jazz en anderzijds reggae, ska en rocksteady.

Ze verslinden sinds de beginjaren de festivalpodia van Reggae Geel, Gentse Feesten, Pole Pole, Kokopelli, Copacabana, Irie Vibes… en geven muurbloempjes er steevast geen schijn van kans.

Inspiratie halen ze niet bij de minsten: The Skatalites, Ernest Ranglin, Monty Alexander, Bob Marley, Jackie Mittoo… Gooi er ook nog een vleugje Django Reinhardt tegenaan en het plaatje is compleet: schitterende jazzy vibes van eigen kweek!

In 2015 stelden ze bij ons hun debuut Encounters (Zephyrus Records) voor. Deze plaat leverde veel waardering op, waardoor wij staan te popelen het nieuwe album Rain Walk (najaar 2019) te mogen beluisteren.

En jawel, vanavond brengen ze dit gloednieuwe album mee. Loop alvast warm met de good vibes van vooruitgeschoven single Happy Earthquake!