Kosmo Sound
(be)

Zet zes getalenteerde Gentse muzikanten met een hart voor echte Jamaicaanse dub samen en je krijgt een unieke blend van grenzeloze, spacey livedub, die tot ieders verbeelding spreekt.

Kosmo Sound is samengesteld door hoogopgeleide muzikanten die actief zijn/waren in bands als Compro Oro, Pura Vida, Nordmann, The Congos en Okkupeerder. De band werd eind 2016 opgericht door bassist Mattias Geernaert en drummer Marius Couvreur, die de dubbasis van strakke drums en loodzware bassen – doordrenkt met echo’s en delays – als meesters op zich nemen. Kort daarna werd de band vervolledigd door twee gitaristen, een toetsenist en een saxofonist die frisse spacey melodieën  toevoegen.

De zes vrienden interpreteren dub op een eigenzinnige manier, maar blijven trouw aan de authentieke Jamaicaanse dub van weleer. We horen duidelijk jazzinvloeden, maar er is ook ruimte voor Toeareg-woestijnblues, veel improvisatie en zelfs meeuwengeluiden – say what?

Het Gentse world-/jazzlabel Zephyrus Records, het huis dat onder andere Black Flower, Jamaican Jazz Orchestra en Dizzy Mandjeku & Alé Kuma huisvest, bood van meet af aan onderdak aan Kosmo Sound. Zephyrus Records releasete zowel de debuut-ep als de meest recente single ILAM (incl. extra dubmix door Daniel Boyle). Geluidstechnicus Peter Desmedt (VRWRK, Beraadgeslagen) verzorgde de opnames.

Kosmo Sound onderscheidt zich door instrumentale dub te brengen als liveband en dat overtuigt. De bende bracht al menigten aan het dansen tijdens Copacobana, Gentse Feesten en Kokopelli. Recent werden ze geselecteerd als Oost-Vlaamse finalist van Sound Track.

Een optreden van Kosmo Sound is allerminst statisch. Hup met die beentjes! Altijd dolle pret en dikke ambiance met deze Gentenaren in de keet.