Marooned
(be)

Marooned haalt hard uit met moderne rock in een stalen jasje. Als toemaatje bindt frontvrouw Lynne een melodieuze strik rond dit ruige geheel. Dit is eigen kweek op zijn best!

Toen ze twee jaar geleden ter gelegenheid van Lokale Helden een van de garageboxen op de Bloemmolenssite deden daveren, waren Frederik Denolf en Ward Spruytte nog op zoek naar een zanger en bassist. En kijk eens aan, deze zomer staat de band in volle formatie én met een debuut ep onder de arm, op ons podium!

Als fans van het zwaardere werk, schoot de muzikale carrière van Frederik en Ward uit de startblokken in de West-Vlaamse H8000- scene. De straight edge metalcore-band Spirit of Youth bepaalde eind jaren negentig mede het gezicht van deze hardcorescene. Beide waren muzikant bij deze pionier. Daarnaast was Frederik drummer bij Solid, Blood Redemption en Fields of Troy. Ook Ward gaf het luidste van zichzelf bij Solid en hij was daarnaast bij gelegenheid te horen bij Deformity, Congress en Kingpin. Punkrock, metal, grunge, stoner: het bleef jeuken in hun ganse wezen. Dus gingen ze door…

Zangeres Lynne Maes (o.m. A Hero Build) en bassist Miguel Wensch (Transcoder, Sincere, The Agreement) vervolledigen sinds 2017 de sound van de band. Met haar melodieuze en krachtige stem drukt Lynne haar eigen stempel op dit ruige kwartet met Skunk Anansie als grote voorbeeld.

Marooned laat zich graag beïnvloeden door Thrice en A Perfect Circle, maar ook door Pink Floyd – de bandnaam verwijst niet toevallig naar een van de nummers op The Division Bell.

De band repeteert al sinds jaar en dag in de repetitiebunkers van 4AD. Met trots laten wij hen het resultaat van al dat harde werk en vertier presenteren in onze zaal. Kan je niet wachten? Proef nu al van hun eerste uitgebrachte single Dance!