The RG’s
(be)

The Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Kyuss, Triggerfinger en Led Zeppelin: The RG’s krijgen referenties om van te watertanden.

Gitarist Wouter Vandaele en drummer Stijn Decoene richten in 2013 op Kortrijkse bodem The RG’s op. Al snel vervolledigt bassist Jens Vanhee de line-up, waardoor de sound nog beter gedragen wordt. Het titelloze debuutalbum volgt in 2015 en levert heel wat optredens op voor dit ruige trio. Post-grungerock overgoten door een teug bluesy en classic rock, vormt de leidraad.

Voor hun tweede plaat The Cricket Sound (2018), duikt de band de Number Nine Studio (Gent) in met Brent Vanneste (STAKE) aan de knoppen. Reinhard Vanbergen (Steak Nr 8, The Hickey Underworld) nam de mix op zich. In The Cricket Sound horen we een stevige mix van solid en heavy rock, doorspekt met noise, stoner en grunge, met hier een daar een afdwaling naar postpunk. Deze plaat kon op heel wat bijval rekenen en bracht The RG’s tot op de podia van onder meer Grensrock en Wilde Westen. Het album lokte bovendien heel wat positieve reacties uit in de (inter)nationale geschreven pers (Gonzo Circus, Dansende Beren, Luminous Dash, Moshville Times …).

Met een authentieke rauwe punkrockattitude, klinken The RG’s zo ruw als een garagerockband maar laten ze even goed ruimte vrij voor melodieuze grooves.  Gaandeweg knokken The RG’s zich een weg naar de top van de Belgische hardere scene.