Zion Train presents the ZT2020 Experience
(uk/it)

21.30

Met Zion Train reis je mee richting The ZT2020 Experience. Gesp je vast voor deze ongekroonde koningen van de dub reggae en laat je onderdompelen door hun bedwelmende deep bass, laat je meeslepen door de trippy visuals en dans mee op het dubfeestje van het jaar!

Voor de vijfde keer al mogen Neil Perch en de zijnen het 4AD-podium onveilig maken. Naar lichtend voorbeeld van Lee ‘Scratch’ Perry en Jah Shaka werd het Britse collectief Zion Train eind jaren ’80 gevormd onder auspiciën van Perch. In de nineties beheersten ze de dubreggaescène volledig met een niet-aflatende stroom aan releases. Steeds trouw aan hun DIY-attitude, bouwden ze compromisloos een schitterende internationale carrière uit. ‘Dubwise, no compromise’ staat niet voor niets te blinken op hun site.

Na carrière van meer dan 30 jaar en meer dan 3000 concerten wereldwijd is hun live-reputatie al even straf en compromisloos. Met hun mix van reggae, dub en elektronica blijven ze onverwoestbaar garant staan voor een stomend dubfeestje, aangestuurd door het diepe basgeluid waar Perch een patent op heeft.

Met de ZT2020 Experience slaan Perch en producer Paolo Baldini, de eclectische altsaxofonist Giano Denitto en VJ Akasha de handen in elkaar. Samen creëren ze een psychedelische immersieve ervaring, waar visuals en muziek elkaar versterken en uitmonden in een geestverruimende trip, die -zoals steeds met de Train- je meeneemt richting ‘Forwards ever, backwards never!