Equal Idiots

za 18.11.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

Equal Idiots
(be)

Bier drinken en liedjes schrijven over… bier drinken, en al de rest interesseert Equal Idiots geen hol! Dit prettig gestoorde duo uit Hoogstraten brengt garagepunk in de traditie van Black Lips, Ty Segall, Jay Reatard, en Thee Oh Sees. Voor de goeie verstaander: vanavond is het weer tijd voor een überrauwe, energieke live-show vol zwijnerij!

Ze wonnen De Nieuwe Lichting (StuBru) in 2016 en behaalden een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Sindsdien rijgt Equal Idiots de Afrekening-hits aan elkaar: wie Salmon Pink, Put My Head in the Ground en Hippie man nog niet hoorde, leefde het laatste jaar wellicht in quarantaine.

Equal Idiots belagen sinds vijf jaar al kwijlend, lateraal headbangend en met de tong uit de mond je trommelvliezen met snoeiharde garagepunk. Thibault Christiaensen is gitarist en brulboei van dienst, terwijl Pieter Bruurs zijn drumvellen aan flarden mept. Met hun debuutalbum Eagle Castle BBQ (2017), waarop ze de nummers er wild doorjagen, veroverden ze deze zomer de festivalpodia. Het werd een frisse plaat met een ronkende fuzz, stevig drumgebeuk en zonnige dansvibes als ingrediënten.

Thibault is binnenkort te zien op de beeldbuis als kandidaat van De Slimste Mens Ter Wereld, maar wie zijn rockgehalte – terecht – aan den lijve wil ondervinden en het podium letterlijk wil voelen trillen, komt beter op 18 november naar 4AD. Ze overdonderden ons en het publiek vorig jaar al, dus dat belooft! Mis deze young, loud & snotty boys niet!