The Slackers

di 31.10.2017

deuren open: 20:00 uur / Eerste band begint om 20:30 / 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa / Staand

concert @ 4AD

The Slackers
(us)

Feest! The Slackers zijn back on track. De zeskoppige New Yorkse band tourt dit najaar rond in Noord-Amerika en Europa met een feestelijke en virtuoze mix van ska, reggae, soul en rock-‘n-roll. Op 31 oktober houden ze halt in Diksmuide!

Sinds 1991 creëert de band rond multi-instrumentalist Vic Ruggiero een extreem dansbare en meeslepende sound die vandaag tot ver buiten de Verenigde Staten doorgedrongen is tot de top van de moderne ska/rocksteady/reggae. De Jamaicaanse rock-’n-roll van The Slackers is te horen op vijftien albums en verschillende andere releases, van Better Late Than Never (1996) tot de selftitled plaat The Slackers (2016).

The Slackers staan in het najaar voor de tweede maal op ons podium en brengen dit keer hun heruitgebrachte plaat Red Light (heruitgave op vinyl door Pirate Press Records) mee. De oorspronkelijke versie van Red Light (1997) was het begin van een internationale reis voor The Slackers: ze veroverden wereldwijd heel wat harten met hun fantastische blazers, rotsvaste ritmesectie en ijzersterke arrangementen. Hun bekendste nummers Watch This, Married girl en Rude and Reckless passeren zeker de revue!

Live maken de vette blazers, orgels, strakke ritmes en de soulvolle vocalen The Slackers tot een ware belevenis. Geen twijfel mogelijk dus, dit wordt een onvergetelijk concert!