Crackups
(be)

Crackups is een band van extremen, en zo hebben we ze graag. Loeiend hard, retestrak en lekker snel. Garage, punk, vroege hardcore of noiserock? Wie zal het zeggen. 4AD noemt het alvast Kaos met de K van Kempisch, enjoy!

Wie zei dat de gitaar dood en begraven is? We dachten het niet, nee. Crackups gedijt in het rijtje van hardere Belgische gitaarbands die al enkele jaren je bestoken met heerlijke pokkeherrie: van Cocaine Piss, Teen Creeps, Mind Rays tot The Guru Guru (en nog héél vele andere). Na een zegetocht op Humo’s Rock Rally 2010, en hun debuutplaat Animals on Acid met betekenisvolle songtitels als The Only Cure is Alcohol, werd het echter erg stil rond de band. Tot de Kempische bastaardzonen van Circle Jerks, Minor Threat of Pissed Jeans, terug op het podium geroepen door ‘Rock & Ross’ Thibault Christiaensen (Equal Idiots).

Sindsdien gaat het hard voor Crackups, ofte Niels Meukens (drum), Thomas Valkiers (zang/gitaar), Toon Van Looy (gitaar) en Siebe Le Duc (bas). Het viertal, ook werkzaam bij Double Veterans, Psycho 44 en Warhola, brengen na een 7’inch FLOOR dit najaar hun tweede full album Greetings From Earth uit. Met de middelvinger in de neus spuwt Crackups helse powersongs vakkundig de zaal in, splinterbommen van schaamteloze distortion, de één al compromislozer dan de ander, die zelden de tweeminutengrens overschrijden. Aangedreven door schreeuwlelijk Valkiers en een stuwende bas, is dit een stevige brok herrie die je aan een verbazingwekkend tempo omver blaast.