5 jaar Polderrecords

deel een rit op carpool.be

za 04.03.2023

| ► deuren open: 18:30 uur / Lost Baron begint om 19:00 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3,40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Timing:

18u30 – deuren & bar zaal open

19u00 – Lost Baron

20u10 – Darqo

21u20 – Carneia

22u30 – Hemelbestormer

5 jaar Polderrecords

Polderrecords is al 5 jaar lang een straf onafhankelijk label voor de liefhebber van stevige muziek. Dat houten jubileum moeten we dan ook gepast vieren. Op zaterdag 4 maart brengt het DIY-label Hemelbestormer, Carneia, Lost Baron en Darqo mee naar 4AD voor een hels verjaardagsfeest.

Lost Baron

Het driekoppige Lost Baron komt met hun langverwachte debuutplaat ‘Dark Messiah’ de verjaardag van Polderrecords op gang trappen.

‘Dark Messiah’ is steenhard album dat metal combineert met onder andere stoner, hardcore en sludge. Jannick Verlinde (gitaar, zang), Bert Dewaele (bas, zang) en Dieter Lafaut (drums) binden zich niet aan één genre. Het moet vooral hard zijn. De band mocht al op Roadkill Festival, Ieperfest, Antwerp Metal Fest en in Trix hun muur van geluid tentoonstellen. Hoog tijd om hun duistere messias ook in 4AD los te laten.

  • Spotify

    Beluister ‘Dark Messiah’ op Spotify


Darqo

Next-up: een noise-, doom-, sludgemonster uit de West-Vlaamse onderbuik. Rechttoe, rechtaan. Beklijvende muziek voor een verloren samenleving.

Hun debuutplaat NightsInTheScullery bezorgde al een eerste dreun in 2016. Ze stonden met die plaat ook al in onze concertzaal, samen met Elefant en Cocaine Piss. Vorig jaar brachten ze de opvolger DawnOfTheMeek uit. Luminous Dash is over die plaat: “Het album staat vol zinderende sludge en doom riffs die in een atmosferische saus geduwd worden. (… )Darqo weet perfect een evenwichtige diversiteit te behouden door cleane zang, een strakke ritmesectie, aanstekelijke baslicks en elektronische effecten te vermengen met loodzware riffs.”


Carneia

Deze post-metalband met leden van King Hiss en MIAVA en laat zich inspireren door bands als Tool en Faith No more.

Carneia zet al sinds 2008 hard z’n tanden in het post-metal genre. Jan Coudron (King Hiss) is aanvoerder van het hevige viertal. Riffs komen van Jille Vandromme en Thomas Combes, de rolls van Joppe Vandewalle. Ondertussen hebben ze een enorme livereputatie opgebouwd die ze onder andere naar Alcatraz Festival en Miracle Metal Meeting bracht.

In 2019 kwam de plaat ‘Voices of the Void uit. BrothersinRaw over dat album: “Geen licht verteerbare brok, maar eerder een achtgangenmenu voor de fijn proevende muziekliefhebber. Opnieuw een ferme stap vooruit dus voor Carneia, die je ab-so-luut live aan het werk MOET zien.”
Voila, dat gaan we dus doen


Hemelbestormer

Post-metalhelden die gegarandeerd voor een epische live-ervaring zorgen.

Ze openen al sinds 2012 portieren naar andere universums met een mix van postrock, sludge, ambient, doom en black metal. Maar de carrières van het vierkoppige Hemelbestormer rijken nog veel verder terug in het heelal, met onder meer oudgedienden van Serpentcult en Gorath onder de rangen.

Hun laatste plaatCollide & Merge’ dateert van 2021, een album waarmee ze zichzelf volgens Rock Tribune overtroffen hebben. Ze mochten al RoadburnDesertfest, Graspop Metal Meeting, Alcatraz en vele andere festivals mee de duisternis intrekken en brachten hun kosmisch gedonder ook al eens eerder naar 4AD. Deze keer sluiten ze de verjaardag van Polderrecords in schoonheid/duisternis af.