Ão (try-out)

deel een rit op carpool.be

vr 09.02.2024

| ► deuren open: 20:00 - 22:30 uur / begint om 20:30 | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3,2 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Ão

Bedwelmende mix van indie, saudade en elektronica.

We gingen de beschrijving van Ão beginnen met het woord ‘veelbelovend’. Maar eerlijk is eerlijk: er zijn al heel wat beloftes in recordtempo ingevuld. Een straffe single met ‘Mulher’, een zo mogelijk nog straffere plaat met ‘Ao mar’ en indrukwekkende live-passages op o.a. Leffingeleuren, bij de collega’s van De Roma en in Cactus Café. Ão heeft zich in korte tijd opgeworpen tot een nieuwe vaste waarde in het Belgische muzieklandschap.

Ze brengen een opwindende mix van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart. Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

Live is Ão er in geslaagd om nog een trapje hoger te gaan. Geweldige muzikanten, fantastische stem en bovenal een opwindende totaalervaring. Ze komen hun set nog eens uitproberen voor ze de Ancienne Belgique veroveren, niet-te-missen!